Huawei va investi miliarde ca să ai încredere că nu te spionează

Huawei va investi miliarde ca să ai încredere că nu te spionează

Huawei are, în prezent, imaginea pătată de teoriile conform cărora echipamentele sale ar fi folosite pentru spionaj în favoarea chinezilor, dar vrea să scape de acestă umbră.

Compania chineză a ținut recent o conferință de presă importantă la sediul din Dongguan. În cadrul acestui eveniment, relativ nespecific pentru companie, firma a anunțat că va cheltui două miliarde de dolari, în următorii cinci ani, pentru a-și îmbunătăți infrastructura de securitate.

Conferința și fondurile ar trebui să schimbe percepția recentă a publicului despre Huawei. Firma e acuzată că are legături cu guvernul chinez și că spionează în interesul acestuia.

De-a lungul ultimului an, compania din China a ajuns în centrul atenției de mai multe ori, din pricina temerilor legate de securitate. SUA este cel mai vocal actor din această situație – a interzis agențiilor guvernamentale să mai folosească produse Huawei sau ZTE. Politicieni, lideri militari și alte figuri importante se tem că Huawei ar putea avea ”portițe” în echipamente, prin care guvernul chinez ar putea spiona pe cei care folosesc aceste dispozitive.

Și alte țări au început să urmeze direcția dictată de Statele Unite. Australia și Noua Zeelandă s-au distanțat deja de Huawei, iar lor le-ar urma Japonia și Franța.

De când au apărut primele acuzații, Huawei a respins vehement informațiile și le-a catalogat ca fiind falsuri nefondate. Germanii par să fie de partea Huawei în această situație. ”Pentru decizii serioase, ca o interzicere completă, ai nevoie de dovezi”, a declarat șeful BSI (Federal Office for Information Security) din Germania, Arne Schoenbohm. Acesta a mai adăugat că agenția sa nu are astfel de dovezi, care să ateste că Huawei își folosește echipamentul ca să spioneze pentru Beijing.

Citește și: