Cel mai nou Huawei vine cu premiere importante și camere record

Cel mai nou Huawei vine cu premiere importante și camere record

Huawei Nova 4 este cel mai nou smartphone din portofoliul companiei și unul pe care îl vom ține minte ca definind trendurile anului viitor.

În urmă cu câteva săptămâni, am început să discutăm despre un nou trend în materie de design al smartphone-urilor de top. Este vorba de camerele frontale ascunse într-o aparentă gaură în ecran. Huawei Nova 4 este primul dispozitiv cu această particularitate, deși nu ar trebui să dureze mult până când vom vedea modele de la alți producători cu o particularitate similară. Acesta nu reprezintă însă singurul detaliu interesant al noului gadget.

Huawei Nova 4 are o cameră frontală de 25 de megapixeli și trei camere principale pe partea din spate. Cele de pe spate variază în funcție de versiunea pe care pui mână. Varianta de top are o cameră de 48 de megapixeli cu F/1.8 împreună cu o cameră de 16 megapixeli cu F/2.2 ultra wide și un senzor de adâncime de 2 megapixeli cu F/2.4. Versiunea standard înlocuiește camere de 48 megapixeli cu una de 20MP cu F/1.8.

În ceea ce privește restul dispozitivului, Nova 4 este construit în jurul unui panou de 6,4 inci cu o rezoluție de 2310 x 1080 pixeli de tip IPS LCD. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Kirin 970 al celor de la Huawei și 8GB RAM. SoC-ul este același din Huawei P20, dar este asociat cu o cantitate mai generoasă de memorie RAM. Memoria internă este de 128GB.

Telefonul este preinstalat cu Android 9.0 mascat de interfața proprietară EMIU 9.0.1. Acumulatorul de 3750 mAh se încarcă rapid printr-un încărcător de 18W.

În privința prețului de achiziție care va dicta succesul gadgetului în piață, Huawei Nova 4 va fi disponibil în două variante. Modelul de top cu o cameră de 48 megapixeli va costa aproximativ 435 de euro, în timp ce versiunea standard cu 20 de megapixeli se va încadra în 400 de euro. Rămâne să vedem cât avem de așteptat până când vor putea fi cumpărate în afara Chinei.

Citește și: