Nemții nu se tem de Huawei, pentru că ”nu au de ce”

Nemții nu se tem de Huawei, pentru că ”nu au de ce”
16:40 18.12.2018

Huawei are probleme din ce în ce mai mari în plan internațional, însă asta nu pare să îi sperie pe germani, care se arată dornici să lucreze cu aceștia, în continuare.

Huawei a început să intre într-un con de umbră în segmentul business, pe fondul temerilor legate de spionajul chinezesc. SUA, spre exemplu, a interzis agențiilor guvernamentale să folosească dispozitive Huawei și ZTE. Nu sunt singurii care iau măsuri împotriva companiilor chineze, dar pare că alții nu sunt de acord cu astfel de manevre.

”Pentru decizii serioase, ca o interzicere completă, ai nevoie de dovezi”, a declarat șeful BSI (Federal Office for Information Security) din Germania, Arne Schoenbohm. Acesta a mai adăugat că agenția sa nu are astfel de dovezi, care să ateste că Huawei își folosește echipamentul ca să spioneze pentru Beijing.

SUA, Australia și Japonia s-au îndepărtat de Huawei și nu vor colabora cu această companie pentru a-și construi rețele 5G. Americanii au încercat să pună presiune și pe germani, ca să ia aceeași decizie.

Totuși, Schoenbohm spune că experții BSI au examinat produsele și componente Huawei din întreaga lume. Au vizitat și noul laborator al companiei, din Bonn, unde clienții germani pot inspecta măsurile de securitate cibernetică și software-ul a Huawei.

Există și voci critice față de decizia BSI. ”Cred că e greșit ca cineva să spună că temerile de spionaj chinez sunt nefondate și ușor de detectat”, spune Ronja Kniep, expert în securitatea telecom.

Aceasta mai adaugă că ”chiar dacă Huawei nu are o legătură oficială cu guvernul chinez, asta nu înseamnă că serviciile statului nu folosesc compania și tehnologiile sale pentru spionaj.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: phys.org