Fiica șefului Huawei scapă de închisoare, datorită unei cauțiuni record

Fiica șefului Huawei scapă de închisoare, datorită unei cauțiuni record

Fiica șefului Huawei și CFO-ul companiei, Meng Wanzhou, a fost eliberată pe cauțiune, iar suma plătită a fost una record.

Meng Wanzhou, CFO-ul companiei Huawei, a fost arestată la început de decembrie în Canada, iar asta a reușit să escaladeze tensiunile dintre SUA și China. Din fericire pentru partea chineză, Wanzhou a fost eliberată pe cauțiune de către judecători.

Conform Bloomberg și CNBC, soțul lui Wanzhou, dar și alți patru foști colegi au pus ”mână de la mână” și au adunat 10 milioane de dolari canadieni (7,5 milioane de dolari), pentru a plăti cauțiunea. Meng fusese arestată în baza unui mandat american, după ce o investigație a arătat că a fraudat bănci, pentru a ajuta Huawei să facă afaceri cu Iranul.

Asta ar fi reprezentat o încălcare a sancțiunilor impuse de SUA Iranului. Americanii susțin că Huawei a folosit o firmă mică din Hong Kong, Skycom, pentru a face afaceri cu Iranul. SUA a sugerat să nu fie impusă nicio cauțiune pentru Wanzhou, care e acum arestată la domiciliu. Aceasta și-a predat pașaportul, poartă un tracker GPS, are o echipă de securitate alături dacă părăsește locuința, iar poliția poate face vizite neanunțate la domiciliu.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că va interveni în cazul lui Meng, dacă contribuția sa poate ajuta SUA să ajungă la un acord economic cu China, sau dacă poate ajuta intereselor de securitate națională.

Arestarea fiicei șefului Huawei a periclitat discuțiile dintre China și SUA, care ar putea duce la încetarea războiului economic. Le Yucheng, vicepremierul pentru afaceri externe din China, a amenințat Canada cu ”consecințe grave” dacă nu o eliberează pe Wanzhou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: