Top telefoane pe Google România: iPhone vs. Huawei, cine domină?

Top telefoane pe Google România: iPhone vs. Huawei, cine domină?

Niciun final de an fără un top Google. Dacă l-ai văzut pe cel general, e timpul să vezi pe telefoane. iPhone Xs, Huawei Mate 20 Pro și Samsung Galaxy Note 9 s-au întrecut în cursa asta.

Căutările Google pe 2018 scot în evidență oamenii, evenimentele sau subiectele care au captat atenția românilor în acest an. Nu lipsesc însă și căutările „fierbinți” din divertisment, tehnologie sau sport.

Topul de mai jos a fost realizat folosind liste de căutări „trending”. Acestea sunt căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2018 față de 2017. Implicit, iPhone, Huawei sau Samsung au atras atenția cu telefoanele lor noi.

În afară de căutările legate de educație și Black Friday, Campionatul Mondial de Fotbal de anul acesta a polarizat interesul în căutări al românilor, alături de Simona Halep, cel mai în formă sportiv român.

De altfel tenisul a depășit de cele mai multe ori fotbalul în căutările românilor pe Google în 2018. Exatlon și „Fifty Shades Freed” sunt titlurile care conduc topurile celor mai „în trend” emisiuni TV, respectiv filme, în căutările românilor în 2018.

Când vine vorba de top telefoane pe Google, lista e împărțită între Huawei, iPhone și Samsung. De fapt, doar aceste trei companii au completat top 10.

iPhone vs. Huawei pe Google

Primul loc în topul Google e ocupat de iPhone Xs. Deși nu aduce atât de multe schimbări ca modelul precedent, acesta a fost destul de așteptat de utilizatori. Pe lista se mai regăsesc iPhone X, din 2017 și iPhone Xr. Practic, cele mai bune telefoane pe care Apple le are de oferit la final de 2018.

Huawei Mate 20 Pro e al doilea. A fost anunțat în octombrie, e un flagship pentru companie și oferă diverse funcționalități pe care alte telefoane nu le au. Rulează Android Pie cu interfața EMUI 9 și are un ecran superb. E urmat în top de P20, dar și P20 Lite, P20 Pro și P10 Lite.

În fine, când vine vorba de Samsung, Galaxy S9 e primul în listă de la acest producător, dar abia pe locul 5. Pe ultimul loc e Galaxy Note 9, ceea ce ar putea însemna fie că interesul românilor față de Samsung a scăzut – date fiind diferențele mici față de modelele precedente, fie că marketingul Huawei a fost mai bun. Oricum, atât Galaxy S9, cât și Galaxy Note 9 sunt două telefoane foarte bune, cu hardware decent și pentru următorul an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: