Huawei spune că Mate 20 va fi mai rapid decât iPhone Xs

Huawei spune că Mate 20 va fi mai rapid decât iPhone Xs

La final de august Huawei a anunțat procesorul Kirin 980, primul de 7 nm într-un smartphone. În septembrie, Apple a lansat iPhone Xs ce vine cu procesorul A12, tot de 7nm. Care va fi mai performant?

Anul 2018 reprezintă anul în care smartphone-urile cu procesoarele bazate pe un proces de construcție 7nm și-au făcut apariția. Huawei a anunțat prima un astfel de procesor, dar Apple a fost prima care a lansat unul, A12 fiind primul procesor de 7 nm găsit într-un telefon.

Noile iPhone-uri s-au descurcat bine în teste, iar o mare parte din contribuție îi revine procesorului. Chiar și așa, cei de la Huawei sunt încrezători că procesorul lor, Kirin 980, va fi mai rapid decât A12. Totuși, chinezii nu au spus și motivul pentru care cred asta.

Huawei Mate 20 va fi primul telefon care va veni echipat cu noul procesor și telefonul va fi lansat pe 16 octombrie. Deci nu va trebui să așteptăm prea mult pentru a vedea dacă Kirin 980 va fi mai performant decât A12.

Procesorul Huawei are 6,9 miliarde de tranzistori, la fel ca A12, iar chinezii susțin că procesorul este 75% mai performant decât generația anterioară de procesoare și cu 46% mai rapid în ceea ce privește procesarea informațiilor de către GPU.

În același timp, Kirin 980 ar trebui să fie mai eficient și să consume cu 57% mai puțină energie decât anteriorul procesor și cu 178% mai puțină energie la capitolul GPU. De asemenea, procesorul ar trebui să fie mai capabil pe partea de inteligență artificială. De aceea, Kirin 980 ar trebui să recunoască până la 4500 de imagini pe minut.

Nu în ultimul rând, chinezii vor lansa primul procesor ce va suporta LTE Cat.21 care va permite atingerea unor viteze de descărcare de 1,4 Gbps.

Chiar dacă Huawei Mate 20 nu va fi mai performant decât iPhone Xs, Kirin 980 se anunță a fi un procesor bun, iar asta nu poate decât să ne bucure deoarece îi va provoca și pe cei de la Qualcomm să facă un procesor la fel de bun, dacă nu, chiar mai bun.

Citește și:
Sursa: Techradar