Huawei aduce multe funcții foto pe Mate 20, inclusiv un mod subacvatic

Huawei aduce multe funcții foto pe Mate 20, inclusiv un mod subacvatic

Huawei se pregătește să arate lumii primul telefon din portofoliu ce va fi echipat cu procesorul Kirin 980, dezvăluit în cadrul IFA 2018.

Așadar, Huawei Mate 20 va fi lansat la Londra pe 16 octombrie, însă, devenit tradiție deja, informații despre telefonul nelansat încă apar pe internet.

Cea mai recentă dezvăluire vine de la XDA-Developers și ne arată că Huawei Mate 20 va avea un număr mare de moduri de fotografiere, inclusiv unul subacvatic. Acest mod te lasă să „surprizi cadre clare într-un mediu subacvatic”, iar ca să faci o fotografie apeși pe butonul de volum în jos și pe butonul de volum în sus pentru a începe înregistrarea unui videoclip.

Nu este prima dată când un producător de telefoane oferă acestă funcție. Anumite telefoane Hisense aveau această funcție de fotografiere și filmare sub apă. Diferența este că Huawei le spune utilizatorilor că ar fi bine să-și pună telefoanele într-o husă ermetică înainte de a face asta.

Probabil că telefonul este rezistent la apă, însă poate Huawei vrea să-și ia o măsură în plus de protecție astfel?

A doua funcție a camerei ce se anunță a fi interesantă este AI Zoom, adică telefonul „va ajusta automat nivelul de zoom pentru a-ți menține subiectul centrat”. Nu sună rău, mai ales dacă-ți filmezi copilul la joacă sau pe terenul de fotbal.

Inteligența artificială apare în altă funcție numită AI Cinema care se traduce prin aplicarea mai multor filtre imaginii, inclusiv unul AI Color în care subiectul este color, iar fundalul devine alb-negru și ii este aplicat un blur.

Mate 20 va avea și o funcție pentru adăugarea de bokeh (blur) pe video, iar acestă funcție le va permite utilizatorilor să modifice formele luminilor din spatele subiectului, să le fac cercuri, inimi sau chiar fluturi. Nu știu de ce ai vrea să faci asta, dar Huawei crede că o să-ți placă.

Citește și: