Chinezii de la Huawei copiază de rup: ce fac „clonele” de Apple AirPods

Chinezii de la Huawei copiază de rup: ce fac „clonele” de Apple AirPods

În cazul în care îți doreai un produs incredibil de similar cu căștile Apple AirPods, cei de la Huawei vor lansa în curând propriile Freepods. Estetic, vor fi aproape identice, dar vin cu un avantaj.

Nu cred că mai are cineva vreun grăunte de încredere în abilitatea producătorilor de mobile de a ține secret un gadget înainte de lansarea oficială. Deja de câțiva ani, aproape toate lansările importante din această industrie au fost precedate de imagini online, teasere, specificații și alte forme de dezvăluiri menite să-ți taie din entuziasmul momentului în care te uiți la o conferință de lansare.

Cel mai nou argument în acest sens a fost publicat de curând de cei de la WinFuture. Publicația nemțească a postat online câteva particularități despre iminentele căști wireless însoțite de o imagine cât se poate de sugestivă. Randarea cu pricina poate fi văzută mai sus.

Dacă ai văzut în viața ta o pereche de căști Apple AirPods, similaritățile dintre produsul companiei americane și clona chinezească a celor de la Huawei sunt ostentative. Am mai insistat în trecut pe abilitatea chinezilor de a imita, dar în acest caz particular, nu există niciun fel de dubiu asupra intenției din spatele Huawei Freepods.

Cu numele complet de Huawei Freebuds 2 Pro, noile căști împrumută designul Apple, dar au un avantaj important. Din câte se pare, pe lângă faptul că se vor putea încărca ele wireless, vor putea încărca wireless un smartphone compatibil. Având în vedere că vor fi probabil dezvăluite oficial împreună cu Mate 20 și Mate 20 Pro, unul dintre aparatele cu pricina este inclus în imaginea de intro a acestui material.

Ca o culme a ironiei, pentru că folosesc probabil standardul Qi pentru încărcare fără fir, îți poți încărca și iPhone-ul tău din ultimii ani cu el. Noile căști de la Huawei vor putea fi folosite pentru a interacționa cu Google Assistant și se vor lansa oficial pe 16 octombrie.

Citește și: