De ce Google Maps are probleme grave pe noile telefoane Huawei

De ce Google Maps are probleme grave pe noile telefoane Huawei

Dacă-ți plac noile telefoane Huawei și ești și fericitul posesor al unuia, s-ar putea să fi descoperit că pe anumite modele nu funcționează Google Maps.

Este o problemă pe care au semnalat-o câțiva utilizatori pe Twitter. Nimeni nu a oferit momentan o explicație pentru această disfuncționalitate, dar ea poate fi întâlnită pe anumite modele mai noi de la Huawei și pare să fie legată de aplicația Google Play.

Primele aplicații afectate sunt cele care se bazează pe Google Maps, cum ar fi Uber. când încerci să deschizi aplicația, apare mesajul de eroare: „Google Play Services are updating”.

Chiar dacă nu pare o problemă ce ți-ar afecta telefonul, cei care au nevoie de funcția GPS sau de comandarea unui Uber sunt într-o reală încurcătură, mai ales după ce ai dat o groază de bani pe cel mai nou telefon Huawei.

Un utilizator povestește că a detectat problema pe un Huawei P20 Pro, iar soția sa, pe un Huawei Honor 7X. Din cauză că nu au mașină personală și sunt dependenți de aplicația Uber, problema cu Google Maps e o problemă.

Cum ai putea rezolva problema Google Maps pe Huawei

Dacă și tu ai avut această problemă, din fericire, există o soluție pe care ai putea-o aplica.

Intră în meniul principal al telefonului, la Settings, apoi accesează Apps (Aplicații) sau, pe unele device-uri, Apps and Notifications. Aici, trebuie să accesezi din nou Apps. Du-te la Google Play Services. Accesează Storage, unde trebuie să cureți memoria cache a aplicației. Apasă deci pe Clear cache.

[readmore]

Treaba ta încă nu s-a terminat. Mai trebuie să intri în Manage Space. Trebuie să ștergi toate informațiile stocate în Google Play Services și poți face acest lucru prin apăsarea butonului Clear all Data.

După ce ai urmat întocmai acești pași, problema cu Google Maps ar putea fi rezolvată.

Sursa: The Next Web