Huawei a găsit cu ce să facă mișto de Samsung și Apple

Huawei a găsit cu ce să facă mișto de Samsung și Apple

Companiile producătoare de telefoane fac mișto unele de altele atunci când au ocazia, iar acum e rândul Huawei să ia peste picior Samsung și Apple.

Recent, autoritățile din Italia au dat amenzi însumate de 15 milioane de euro celor de la Apple și Samsung. În cadrul unei investigații complexe, italienii au descoperit că ambele companii au constrâns utilizatorii să facă update-uri de software telefoanelor, doar ca dispozitivele să fie încetinite de către noile versiuni de sistem de operare. Astfel, utilizatorii erau puși, subliminal, în situația de a lua în calcul achiziționarea unui telefon nou.

Huawei a găsit motiv de mișto în situația aceasta, astfel că a luat la țintă ambii rivali din piață. În cadrul unui mesaj postat pe contul oficial de Twitter pentru Marea Britanie, compania a afirmat că nu ar încetini niciodată telefoanele pentru a te forța să faci upgrade.

În plus, pe fondul lansării și intrării în magazine a telefoanelor Mate 20 și Mate 20 Pro, chinezii s-au folosit de oportunitate pentru a promova telefoanele cu două hashtag-uri specifice situației: #BornFastStaysFast și #NeverSlowDown.

În ianuarie, organizația antitrust din Italia (AGCM) a lansat investigații separate îndreptate către Samsung și Apple, pentru a determina dacă cele două companii folosesc intenționat update-uri software pentru a-ți încetini telefonul.

Acum, AGCM a dat publicității un comunicat în care arată că ambele companii au încălcat mai multe reguli și că au fost amendate, în consecință.

AGCM a amendat Apple cu 5 milioane de dolari din cauza problemelor apărute pe mai multe iPhone 6 pe care s-a instalat iOS 10, creat pentru modelul 7. Cei care au instalat update-ul s-au trezit că telefonul se închide din senin, ca urmare a cerințelor de sistem mai ridicate ale noii versiuni de sistem de operare.

Apple a mai primit o amendă de 5 milioane de euro, pentru că nu le-a oferit clienților informații despre bateriile telefoanelor. Aici era vorba de durata de viață medie a bateriei, dar și de procedurile necesare pentru protecție sau înlocuire.

Samsung a primit tot o amendă de 5 milioane de euro, de la AGCM. În cazul lor, e vorba de update-ul Marshmallow 6.0.1, dedicat pentru Galaxy Note 7. Cei care l-au instalat pe Note 4 și-au dat seama că sistemul are prea multe cerințe și că poate afecta telefonul. La vremea respectivă, telefoanele ieșiseră din garanție, așa că reparațiile au fost făcute de clienți pe banii proprii, deși pagubele nu au apărut din vină proprie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: