Huawei cere dovezi conform cărora ar spiona pentru guvernul chinez

Huawei cere dovezi conform cărora ar spiona pentru guvernul chinez

Vicepreședintele Huawei provoacă SUA, dar și alte guverne sceptice, să vină cu dovezi cu privire la faptul că firma chineză este, într-adevăr, un risc de securitate, prin prisma presupuselor relații cu guvernul.

Ken Hu a discutat cu reporterii invitați la sediul Huawei Technologies și s-a arătat deranjat de acuzațiile îndreptate către companie. Acesta e de părere că astfel de acuzații au luat naștere pe fondul ”ideologiei și geopoliticii”, dar susține și că excluderea Huawei din construcția rețelelor 5G va fi în detrimentul consumatorilor.

Hu spune că, fără Huawei, costurile de instalare a rețelelor 5G în Australia vor fi cu 15-40% mai mari decât ar trebui. ”Nu te poți face mai bun doar pentru că blochezi competitorii”, declară acesta.

”Dacă aveți dovezi, ar trebui făcute publice”, spune Hu, care adaugă că ”poate că nu oferite publicului larg și poate chiar nici Huawei, dar operatorilor telecom, pentru că ei sunt cei care cumpără de la Huawei.” Ken Hu spune că interzicerea unei companii nu va rezolva temerile legate de securitatea cibernetică.

Lipsa dovezilor concrete pentru susținerea acuzațiilor i-a făcut pe unii analiști să considere că situația e, de fapt, o scuză pentru protecția companiilor europene și americane împotriva unui contestatar puternic din China.

Germanii par să fie de partea Huawei în această situație. ”Pentru decizii serioase, ca o interzicere completă, ai nevoie de dovezi”, a declarat șeful BSI (Federal Office for Information Security) din Germania, Arne Schoenbohm. Acesta a mai adăugat că agenția sa nu are astfel de dovezi, care să ateste că Huawei își folosește echipamentul ca să spioneze pentru Beijing.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI