Când ar putea prezenta Samsung primul telefon 5G

Când ar putea prezenta Samsung primul telefon 5G

E deja știut că Samsung are planuri pentru a crea telefoane 5G, iar primul astfel de dispozitiv are și o dată de lansare.

Tehnologia 5G pare să debuteze în forță în 2019, chiar dacă nu neapărat și în România. În Coreea de Sud, deja avem astfel de rețele lansate, iar americanii și europenii încep și ei să-și creeze astfel de rețele. Telefoanele sunt cele are lipsesc, de fapt. Mai mulți producători și-au anunțat deja intențiile în materie de astfel de dispozitive, iar Samsung e unul dintre aceștia.

Sud-coreenii au deja telefoane 5G funcționale, doar că acestea nu sunt pregătite să vadă lumina zilei, în scopuri comerciale. Producătorul a efectuat un apel video 5G cu ajutorul unui telefon care nu spunea prea multe – se vedea că e un prototip, dar probabil că o parte din tehnologie se va regăsi pe S10.

Mai multe surse din industrie susțin că Samsung, dar și LG, vor să își dezvăluie telefoanele 5G la MWC 2019. Ambele companii ar aduce pe piață telefoanele în martie 2019, înainte ca rețelele 5G comerciale să ia avânt.

Informațiile actuale confirmă o mulțime din zvonurile aflate în trecut. Samsung are de gând să lanseze trei variante de Samsung Galaxy S10. Varianta de top dintre acestea va fi disponibilă și cu modem 5G.

LG ar putea fi un competitor de urmărit, asta dacă aceștia au de gând să revină în lupta giganților de la vârful piramidei telefoanelor. Inițial, se zvonea că aceștia și-ar prezenta telefonul 5G în mai, însă acum pare că au reușit să decaleze suficient programul, încât smartphone-ul să ajungă pe scenă la final de februarie.

Din fericire, nu mai avem mult timp și vom putea vedea ce au pregătit producătorii în materie de telefoane cu 5G.

Citește și: