Cum ar putea Netflix să câștige în fața giganților de la Hollywood

Cum ar putea Netflix să câștige în fața giganților de la Hollywood
Sursa foto: The Wrap

Mogulii de la Hollywood spun că filmele lansate de Netflix nu pot sta la aceeași masă cu producțiile hollywoodiene, pentru că sunt un soi de copii noi în școală, care nu sunt la fel de cool.

Steven Spielberg a declarat pentru ITV News că filmele lansate de serviciile de streaming nu ar trebui să fie eligibile pentru Oscaruri. Cristopher Nolan a vorbit cu IndieWire și a spus că niciodată nu ar lucra cu Netflix. Festivalul Cannes a interzis filmele Netflix din competiție.

Ted Sarandos, șef de content la Netflix, a spus: „Vrem ca filmele noastre să fie pe teren egal cu cele ale altor producători de film”. Și pe bună dreptate – filmele Netflix au actori de top, din care îl amintim pe Will Smith, și sunt regizate de regizori respectați, precum Martin Scorsese.

Este destul de clar că mai-marii industriei consideră Netflix că nu este demn de a fi luat în considerare. Dar este doar asta? Sau e o teamă îmbrăcată în emfază cu privire la posibilitatea ca Netflix să ajungă să detroneze Hollywood-ul?

Filmele din cinema au farmecul lor, însă de aici și până la a afirma că Netflix nu aduce nimic bun este cale lungă. În loc să se răzbune verbal și nu numai pe Netflix, Hollywood-ul ar putea adopta o cale mai înțeleaptă și să învețe ceva bun de la platformă.

În prezent, studiourile nu își mai asumă foarte multe riscuri. „Studiourile rămân în urmă pentru simplul motiv că se bazează pe retreads și reboots, iar multe din acelea nu sunt primite bine”, a explicat Jeff Bock, un expert în trendurile industriei filmului de la Exhibitor Relations pentru Business Insider.

În cazul Netflix, principiul de a oferi producătorilor mai puțin cunoscuți care au idei neobișnuite și originale un loc unde să se desfășoare a dat roade. Mai mult, oferă regizorilor inovatori de mâine posibilitatea de a-și forma o audiență loială.

Mai mult, prețurile lasă de dorit în cazul producțiilor hollywoodiene – un bilet la un singur film la cinema costă undeva între 20 și 30 de lei, pe când un abonament Netflix pe o lună costă aproximativ 45 de lei. De ce costă atât de mult biletele la cinema? În principal, datorită creșterii numărului de filme difuzate 3D și IMAX. Iar dacă Netflix a demonstrat ceva, este că mărimea ecranelor nu este direct proporțională cu calitatea filmelor.

Dacă Hollywood-ul vrea să nu rămână în urmă, trebuie să se adapteze și să preia ce poate de la modelul Netflix. La urma urmei, dacă îi spui copilului nou că nu este suficient de șmecher să stea la masa ta, asta nu garantează că restul vor vrea să o facă.

Citește și:
Sursa: Futurism