Cea mai scumpă cameră Canon va trage următoarele filme de Hollywood

Cea mai scumpă cameră Canon va trage următoarele filme de Hollywood

Canon produce de mulți ani camere foto cu abilități impresionante de captură video, dar cea mai nouă creație a japonezilor joacă într-o cu totul altă ligă.

Într-o competiție pentru inovație permanentă, oficialii Canon au dezvăluit prima lor cameră full-frame pentru cinematografie. Această cameră video de top face o treabă foarte bună în a concura cu produsele similare de la RED sau Arri.

Nu este perfectă, dar vine la pachet cu niște funcții care, în mod surprinzător, justifică prețul premium de 33.000 de dolari fără accesorii adiționale.

Cu numele complet Canon C700 FF, noua cameră este construită în jurul unui senzor de 5,9K cu rezoluție nativă de 5952 x 3140 pixeli sau 18,7 MP. Fără nici un fel de periferice adiționale, poate imortaliza conținut video în format ProRes cu 10 biți de culoare și o rezoluție DCI 4K (4096 x 2160 pixeli).

În teorie, știe și să filmeze RAW la o rezoluție maximă de 5,9K. Dacă vrei însă să optezi pentru acea variantă, trebuie să faci o investiție adițională într-un recorder extern Codex CDX-36150 a cărui preț nu se cunoaște momentan. În altă ordine de idei însă, în DCI 4K ProRes sunt deja filmate foarte multe filme populare.

În rest, camera are o plajă dinamică de 15 stops și un gamut de culoare foarte generos, în conformitate cu standardul ITU-R BT.2020 din industria cinematografică. Captura efectivă în ProRes sau XF-AVC se realizează pe carduri de mare viteză CFast cu un zgomot minim de imagine, chiar și la un ISO foarte mare.

Codex-ul opțional suportă imortalizarea de fișiere în RAW cu până la 12 biți de culoare pe discuri de 1TB sau 2TB.

Senzorul folosit are un raport de aspect nativ de 17:9. Din acest motiv, poate filma fără probleme în Super 35mm, Super 16mm sau Anamorphic, în funcție de preferințele creatorului. În privința compatibilității cu diverse lentile, camera poate fi folosită cu obiective Canon pentru full-frame sau cu montură PL.

Filmează în HDR, are un autofocus eficient prin sistemul proprietar Dual Pixel și înregistrează până la 168 de cadre pe secundă la rezoluție 2K. Cu Codex-ul extern poate înregistra la rezoluție 5,9K până la 60 de cadre pe secundă și la rezoluție 4K până la 72 de cadre pe secundă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: