13 mart. 2018 | 16:56

Ready Player One, filmul lui Spielberg cu un viitor superb și înfricoșător

ACTUALITATE
Ready Player One, filmul lui Spielberg cu un viitor superb și înfricoșător

Cel mai recent film al lui Steven Spielberg, „Ready Player One” a primit, în cea mai mare parte, review-uri pozitive, dar nu a scăpat și de câteva păreri negative.

Filmul este bazat pe romanul omonim din 2011, scris de Ernest Cline. Acțiunea îl are în centru pe Wade Watts, care se deconectează de rutină cu ajutorul jocului  de virtual reality „The Oasis”.

Înainte să moară, miliardarul care a fondat jocul le oferă celor care îl joacă șansa de a-i moșteni averea, cu o condiție. Aceștia trebuie să câștige o vânătoare de comori care se desfășoară în interiorul jocului. Watts se înhamă la provocare, dar după cinci ani se trezește înconjurat de inamici care îi  vor banii atât în lumea reală, cât și în lumea jocului.

Mai jos vei găsi o parte din criticile aduse filmului, fie ele bune sau rele. Filmul are premiera în România pe 30 martie.

Tasha Robinson, The Verge

Purul dinamism și energia acestui film sunt copleșitoare, chiar și atunci când dramele personajelor nu sunt. Scenele de acțiune sunt trecute cu vederea în mod deliberat și copleșitoare, ceea ce transformă misiunea lui Wade într-un haos intrigant de decizii rapide și maximele pline de endorfine ale unei experiențe de gaming bune.

Eric Kohn, Indiewire

Niciodată să nu îl subestimați pe Steven Spielberg. Asta este lecția principală din „Ready Player One”, un spectacol sci-fi imersic despre un viitor dominat de jocurile de virtual reality […]. Acesta este cel mai mare film al lui Spielberg preferat de mulțimi, o călătorie CGI care mânuiește tehnologia și care are un ochi pe profit […]. Rezultatul este un spectacol sci-fi și o călătorie nostalgică neobosită în același timp.

Joanna Robinson, Vanity Fair

Deși moto-ul filmului – că lumea reală contează la fel de mult (dacă nu mai mult) decât Oasis – tragediile umane […] nu au un impact real asupra poveștii. Și chiar dacă Spielber susține că a vrut să evite referințele către filmele lui în „Ready Player One”, asta este în fiecare fel o odă spirituală către genul de film cu aventurile unui băiat pe care el l-a popularizat în anii 80.

Owen Gleiberman, Variety

„Ready Player One” nu este o indulgență superficială și care atrage atenția, precum „Speed Racer” sau filmul live-action de anul trecut, „Ghost in the Shell”. Este un film desăvârșit și hipnotic în mod intermitent. Totuși, s-ar putea să te simți mai mult ocupat decât implicat.

[readmore]

Britt Hayes, ScreenCrush

Cu Steven Spielberg în spatele camerei, cartea lui Ernesc Cline avea șanse să depășească materialul sursă. Este deprimant că produsul finit este puțin mai mult decât echivalentul cinematografic al unui tricou decorat cu un amestesc de pop-culture, care ia figuri prețuite din filme și le acoperă în CGI de prost gust, totodată zdrobindu-le între ele ca un copil care se joacă cu figurine de acțiune.