Guccifer, hackerul român care a speriat America, va fi eliberat condiționat

Guccifer, hackerul român care a speriat America, va fi eliberat condiționat

Hackerul român Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, va fi eliberat condiționat, după ce primise o pedeapsă de șapte ani.

Hackerul ardelean Guccifer a reușit să îngrozească atât cetățeni români, cât și Americani, după ce a spart peste 100 de conturi. Pentru asta, a primit o pedeapsă de șapte ani la închisoare, de care va scăpa în curând cu o eliberare condiționată.

Tribunalul din Hunedoara a dispus astăzi, 24 octombrie, eliberarea condiționată a lui Guccifer din Penitenciarul din Deva.

„Instanța admite contestația formulată de condamnat împotriva sentinței penale 974/2018 pronunțată de Judecătoria Deva în dosarul 6478/221/2018, desființează integral sentința penală atacată și, în rejudecare, admite cererea formulată de condamnat, în prezent deținut în Penitenciarul Deva, și dispune liberarea condiționată a acestuia din pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 1667/2014 a Tribunalului București, secția Penală”, a declarat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

În altă ordine de idei, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare în Statele Unite a hackerului român. Predarea lui va fi amânată până la data depunerii în libertate ca urmare a eliberării condiționate sau a executării până la termen a pedepsei de șapte ani. El are de executat patru ani și patru luni de închisoare, pedeapsă pe care a primit-o de la o instanță din Virginia.

Bărbatul a fost închis pentru că a reușit să spargă conturile de e-mail ale unor personalități din România și America. Guccifer a declarat în fața anchetatorilor americani că a reușit să spargă chiar și serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Cu toate acestea, directorul FBI nu a susținut ipoteza și a spus că Guccifer nu a obținut acces către informațiile confidențiale ale lui Clinton.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24