Cum au ajuns hackerii din GTA V să te atace în single player

Cum au ajuns hackerii din GTA V să te atace în single player

Hackerii din GTA V sunt unul dintre cele mai importante motive pentru care lumea urăște jocul, iar acum au ajuns și în single player.

Când ai de-a face cu un joc multiplayer care poate fi exploatat, el va fi exploatat de câțiva indivizi care vor să-i enerveze pe alții. Poate că e mai rezonabilă situația, deși n-ar trebui să fie, având în vedere că jocul a încasat mai bine de 6 miliarde de dolari, iar Rockstar ar avea cu ce să rezolve problemele.

FriendlyBaron, un streamer de pe Twitch, era într-un speedrun de GTA V single player. În timpul jocului, acesta s-a trezit că vehiculul pe care l conduce încetinește brusc, iar personajul Michael iese din mașină și moare brusc. Nu e vorba de vreo problemă a jocului, ci de un hacker care i-a atacat sesiunea single player.

FriendlyBaron s-a jucat GTA Online în zilele dinaintea speedrun-ului și a avut de-a face cu un jucător care l-a urmărit și atacat în repetate rânduri. Crede că același modder e cel care l-a atacat în sesiunea single player. Atât acesta, cât și alți jucători au fost afectați, atât în Story, cât și în Creator mode.

Conform unor modderi din comunitate, uneltele disponibile sunt în joc încă de la lansarea acestuia. E vorba de uneltele de ”admin”, care însă n-ar trebui să te poată ucide în single player. Asta a devenit posibil doar după ce o nouă unealtă de modding permite aflarea ID-ului de pe Social Club al oricărui jucător.

Datorită accesului la această informație, jucătorii pot să afecteze și sesiunile single player. Firește, ca să poată aibă efect împotriva ta, trebuie să fii online atunci când te joci, chiar dacă ești într-o sesiune single player.

Rockstar a rezolvat repede problema după ce a fost semnalată. Acum, comanda de ”kill” din joc este ignorată de către aplicație când este trimisă, ca uneltele de admin să nu mai poată fi folosite în astfel de moduri.

Citește și:
Sursa: kotaku.com
Etichete: