Guccifer 2.0, hackerul român care e, de fapt… agent rus

Guccifer 2.0, hackerul român care e, de fapt... agent rus

Despre Guccifer 2.0 ai mai citit pe aici în ultimii ani și s-ar putea să mai citești și de-acum încolo, având în vedere că personajul redevine de actualitate.

Guccifer este un hacker român responsabil pentru mai multe scandaluri aduse în prim-plan, în ultimii ani. Marcel Lazăr Lehel, așa cum îl găsești în buletin, un fost taximetrist care are acum vreo 46-47 de ani și despre care Viorel Badea, procurorul de caz, spunea că ”Guccifer este cunoscut pentru faptul că a făcut publice o serie de auto-portrete realizate de fostul președinte american George W. Bush, că a arătat tuturor „flirturile“ dintre Corina Crețu, membră a Parlamentului European, şi Colin Powel, dar și că a obținut numeroase fotografii și mesaje private ale unor vedete naționale și internaționale.”

Despre Guccifer 2.0 s-a zvonit și încă se zvonește că ar fi tot românul care a făcut tevatură în cazurile de mai sus, dar situația pare să fie, de fapt, alta. Varianta 2.0 a hackerului a devenit cunoscută în 2016, când individul și-a asumat responsabilitatea pentru spargerea serverelor Partidului Democrat din SUA.

Rapoartele comunității de intelligence de la acea vreme indicau că Guccifer 2.0 n-ar fi românul care se laudă că este, ci un agent rus. Dovezile în această direcție au rămas destul de puține, dar o neatenție din partea acestuia l-a dat de gol.

O sursă anonimă, familiară cu investigația guvernului SUA, a declarat că într-o singură situație, Guccifer 2.0 nu a accesat internetul prin VPN-ul obișnuit. De aceea, a lăsat o ”urmă” pe o rețea social, cu IP-ul real.

Adresa IP arată că Guccifer 2.0 este un ofițer GRU care lucrează în sediul agenției, de pe strada Grizodubovoy, din Moscova.

Au mai existat și alte indicii cu privire la acest fapt, dar până acum n-au existat dovezi concrete față de identitatea lui Guccifer 2.0. Putem să ne luăm rămas-bun de la povestea hackerului român, care s-a dovedit a fi, de fapt, rus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: