Google se poate să fi confirmat numele Android P înaintea lansării

Google se poate să fi confirmat numele Android P înaintea lansării

Android P va avea câteva noutăți semnificative. Google va comunica mai multe la evenimentul Google I/O pe 8 mai. Până atunci, circulă zvonul despre numele „confirmat” pentru această versiune.

Google ne-a obișnuit să-și denumească sistemele de operare după deserturi. Ultimul a fost Oreo, cel mai nou are doar litera: P. Așa că s-a ajuns, destul de repede, la sugestia că se va numi Popsicle. Altfel spus, Google va livra o „înghețată pe băț” cu noul Android.

Numele ar fi fost divulgat în pachetul Spring 2018 Wallpaper Collection. Una dintre imagini, pe care o vezi integrată și în colajul de mai sus, este cu o varietate de înghețate. Unește punctele și-ți iese numele.

Ca noutăți, Google aduce în Android P următoarele: suport pentru crestătura din ecran (ca la OnePlus 6), notificări mai bune (cu răspunsuri predefinite), suport pentru înregistrarea apelurilor, dar și câteva modificări de design. Implicit, Google Assistant va fi ceva mai bun.

Una dintre noutățile de care să ții cont e blocarea apelurilor spam care te enervează constant. Totodată, cu Android P(opsicle) s-ar putea să nu mai poți folosi aplicații vechi, create pentru Android 4.1 sau o versiune mai veche a sistemului de operare. Asta pentru că aplicațiile foarte vechi s-ar putea să includă o serie de vulnerabilități descoperite de-a lungul anilor care nu au fost remediate in-app.

Tot în Android P, sistemul de notificări a fost reinventa și pare mai apropiat de experiența pe care o au utilizatorii de iPhone din acest punct de vedere. Va fi mult mai ușor să răspunzi la mesaje direct din interiorul notificărilor. Dacă ai un telefon cu două sau mai multe camere foto-video, viitorul sistem de operare te va ajuta să profiți mai bine de ele.

S-ar putea ca Google să includă în Android P un element de interfață similar cu cel de la baza iPhone X. Respectivul buton este menit să-ți atragă atenția că poți interacționa cu acea zonă pe telefoanele cu o ramă foarte subțire în partea inferioară.

Citește și:
Sursa: Slashgear