Schimbarea Google care te scapă de toate apelurile nedorite

Schimbarea Google care te scapă de toate apelurile nedorite

Aplicația Google Phone a primit un update important în februarie, iar acum are un program beta cu ajutorul căruia să încerci o funcție nouă.

Aplicația Google Phone este cea standard pentru apeluri dacă ai un telefon Pixel, Nexus sau un dispozitiv cu Android One. Primește constant câte ceva nou, iar acum oferă și un program beta pentru cei care vor să testeze funcția de filtrare a apelurilor spam.

O avertizare cu privire la asemenea apeluri a existat încă din 2016 în cadrul aplicației. După un update, atunci când primeai un apel de la un număr cu potențial de spam, ecranul telefonului era roșu, iar pe lângă asta aveai și o avertizare scrisă sub numărul de telefon.

Noul filtru de spam pe care vrea să îl introducă aplicația Google Phone merge un pas mai departe, astfel că nu vei mai fi deranjat deloc de numerele de telefon dubioase. Atunci când primești un apel de la un număr de telefon de spam, acesta va fi redirecționat direct către căsuța vocală. Astfel, telefonul nu va mai suna și tu nu vei fi deranjat.

De asemenea, nici nu vei primi notificări de la căsuța vocală sau de la telefon, cu privire la un apel pierdut. Totuși, apelurile filtrate apar în istoricul apelurilor, iar mesajele vocale vor apărea în secțiunea dedicată.

Funcția va fi oferită la nivel global în următoarele săptămâni, dar ai deja posibilitatea să o testezi, dacă te alături programului beta lansat încă de acum. Google obișnuiește să ofere astfel de programe, pentru a oferi un preview al funcțiilor pe care le pregătește.

Firește, pentru că e vorba de un beta, te poți aștepta și la mici probleme ale aplicației, așa că poți aștepta până ce aceasta se lansează în variantă completă.

Citește și: