08 mart. 2018 | 08:07

S-a lansat Android P în beta: pe ce telefoane îl poți testa

ACTUALITATE
S-a lansat Android P în beta: pe ce telefoane îl poți testa

Android P a fost deja subiectul câtorva zvonuri în ultimele săptămâni, iar acum poate fi experimentat în format beta de către toți curioșii.

Android P este următoarea versiunea majoră de Android. Până când va ajunge să aibă un nume de desert, va trece în mod sigur printr-o serie stufoasă de versiuni beta. În plus, întregul set de schimbări ce vor fi introduse odată cu el vor fi detaliate în cadrul conferinței Google I/O 2018. Până atunci, iterația care a ajuns astăzi pe piață reprezintă doar un mijloc prin care îți forma o idee despre viitorul platformei Android.

Speculațiile s-au confirmat, iar Google a publicat astăzi versiuni Developers Preview de Android P. Acestea pot fi experimentate de toți posesorii de Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 și Pixel 2 XL. Nici un telefon din seria Nexus nu este suportat de acest beta, iar restricția probabil că va afecta și varianta finală a firmware-ului. Cu alte cuvinte, utilizatorii de Nexus 5X și Nexus 6P vor fi nevoiți să rămână la Android Oreo.

După cum era de așteptat, Android P introduce suportul oficial pentru telefoanele cu o pată neagră în partea de sus a ecranului sub formă de breton. Detaliul de design introdus de Apple cu al său iPhone X tinde să fie prezent pe o varietate foarte mare de dispozitive cu Android care au ajuns deja pe piață sau urmează să apară în următoarele luni. Pe Android P, aplicațiile compatibile vor face o treabă mai bună în a afișa conținut în jurul zonei în care se află camera sau camerele frontale.

Tot în noul Android P, sistemul de notificări a fost reinventat de la zero și pare mai apropiat de experiența pe care o au utilizatorii de iPhone din acest punct de vedere. Va fi mult mai ușor să răspunzi la mesaje direct din interiorul notificărilor. Dacă ai un telefon cu două sau mai multe camere foto/video, viitorul sistem de operare te va ajuta să profiți mai bine de ele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele