Google îți aduce modul incognito pe YouTube, pentru securitate sporită

Google îți aduce modul incognito pe YouTube, pentru securitate sporită

Modul incognito prezent în orice browser moder este foarte apreciat de persoanele care își doresc un nivel sporit de intimitate online, iar acum a fost adus pe YouTube.

Prin natura lui, modul incognito a fost introdus în browserele de internet pentru momentele în care accesezi anumite adrese web și nu vrei ca respectiva sesiune de navigare să fie salvată undeva. Practic, nu vrei să lași urme vizavi de ce ai vizitat sau ce ai vizionat online. În principiu, se pretează mai ales pentru situațiile în care folosești laptopul, tableta sau smartphone-ul altei persoane pentru a căuta ceva rapid online.

Conform celor de la Android Police, mai mulți utilizatori ai aplicației YouTube pentru Android au început să vadă în aplicația omonimă de mobil un buton pentru activarea modului incognito. În momenul în care apeși pe ”Turn on incognito”, primești imediat un avertisment precum cel de mai jos. Astfel, afli exact ce câștigi și ce pierzi în momentul în care vizionezi clipuri de pe internet cu modul incognito activ.

”Activitatea ta din această sesiune va dispărea și te vei întoarce la contul folosit ultima oară când vei ieși din icognito sau când vei deveni inactiv. Activitatea ta s-ar putea să fie în continuare vizibilă pentru angajatorul tău, școala ta sau furnizorul tău de internet”

YouTube includea deja o funcție prin care puteai opri înregistrarea căutărilor efectuate și istoricul vizionărilor pe termen nedeterminat din Settings. Modul incognito este însă un pic mai eficient pentru că se activează pentru o sesiune de vizionare și se dezactivează imediat după. Este important de reținut că în modul incognito nu vezi canalele la care te-ai abonat în trecut și lista recomandărilor este goală.

În acest mod, poți doar să cauți videoclipuri, iar respectivele clipuri vor fi însoțite de sugestii, la fel ca înainte. Dacă ai modul incognito activ, în colțul din dreata jos vei vedea icoana cu o pălărie și o pereche de ochelari. Nu se știe când va fi disponibilă global noua funcție, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

youtube incognito-modeI

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: