Poliția Română vrea să știi că folosește Waze și nu te lasă să scapi

Poliția Română vrea să știi că folosește Waze și nu te lasă să scapi

Poliția Română mai pune, din când în când, mesaje de interes public pe pagina de Facebook. În weekend a încercat o informare cu referire la Waze.

Cu peste 3.000 de like-uri și aproape 900 de comentarii, se poate spune că postarea de pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne din 20 mai a fost un real succes. Ca să ai un context de ce a fost așa bine primită, Waze îți permite să pui pe hartă unde-s echipaje de poliție. Dar și Poliția spune că folosește aplicația, ceea ce a dus la un dialog, probabil imaginar, între un șofer și un polițist.

„Dialog aseară între un șofer și un polițist:
– Dar nu trebuia să fiți aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu… dacă nu aveți, nu suflu!”, cu acest dialog și-a început Poliția abordarea. Firesc, asta a dus la concluzia despre cum Waze sau oricare altă aplicație nu știe totul.

„Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate”, a spus MAI pe Facebook. „Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!”

Altfel, Waze rămâne o aplicație la fel de bună de navigație, de evitat gropile din șosele și, uneori, de-a identifica la timp echipajele Poliției. Sigur, nu-i 100% precis, dar totul are o marjă de eroare. Dacă te interesează doar navigația, poți vedea cum e un test între cele mai populare aplicații de acum.

Citește și: