Poliția Română vrea să știi că folosește Waze și nu te lasă să scapi

Poliția Română vrea să știi că folosește Waze și nu te lasă să scapi
10:38 21.05.2018

Poliția Română mai pune, din când în când, mesaje de interes public pe pagina de Facebook. În weekend a încercat o informare cu referire la Waze.

Cu peste 3.000 de like-uri și aproape 900 de comentarii, se poate spune că postarea de pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne din 20 mai a fost un real succes. Ca să ai un context de ce a fost așa bine primită, Waze îți permite să pui pe hartă unde-s echipaje de poliție. Dar și Poliția spune că folosește aplicația, ceea ce a dus la un dialog, probabil imaginar, între un șofer și un polițist.

„Dialog aseară între un șofer și un polițist:
– Dar nu trebuia să fiți aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu… dacă nu aveți, nu suflu!”, cu acest dialog și-a început Poliția abordarea. Firesc, asta a dus la concluzia despre cum Waze sau oricare altă aplicație nu știe totul.

„Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate”, a spus MAI pe Facebook. „Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!”

Altfel, Waze rămâne o aplicație la fel de bună de navigație, de evitat gropile din șosele și, uneori, de-a identifica la timp echipajele Poliției. Sigur, nu-i 100% precis, dar totul are o marjă de eroare. Dacă te interesează doar navigația, poți vedea cum e un test între cele mai populare aplicații de acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI