Cel mai popular motor de căutare de care n-ai auzit (nu e Google, evident)

Cel mai popular motor de căutare de care n-ai auzit (nu e Google, evident)

Finder Spyder este motorul de căutare de care probabil nu știai, dar el a apărut în mai multe seriale Tv pe care sigur le-ai văzut.

De regulă, în filme și seriale rareori s-a întâmplat să apară Google ca motor de căutare într-o scenă în care diverse personaje vor să caute ceva pe internet. În consecință, regizorii și scenariștii fac apel la aplicații și site-uri ficționale de care nu mai auzi nimic apoi. Finder Spyder este un caz atipic.

Acest motor de căutare care a apărut în seriale precum Criminal Minds, The X-Files sau Breaking Bad a devenit foarte popular și chiar a fost căutat de cei care au vizionat aceste filme.

Finder Spyder apare sub diferite forme (Spyder Finder, Finder-Spyder, Spyder-Finder) și are chiar și o pagină dedicată pe Wikipedia, care spune că face parte din categoria brandurilor ficționale ca Oceanic Airlines sau Duff Beer, folosite în filme.

Regizorii tind să recurgă la un motor de căutare ficțional pentru a evita birocrația exhaustivă a Google, care îți dă voie să-i folosești imaginea în film, dar trebuie să urmezi o serie de etape de aprobare plictisitoare. Chiar dacă obții aprobarea, personajul care-l va folosi trebuie să aibă un cont în Chrome și să fie autentificat la el când caută ceva.

Potrivit Wikipedia, Finder Spyder a fost folosit pentru prima dată în 2005, în episodul pilot din Prison Break. Autorul articolului de pe Mashable spune însă că a verificat informația și nu a descoperit motorul de căutare decât abia în al 17-lea episod, care apăruse în 2006.

Iar imaginea lui Finder Spyder nu apare decât o secundă, nu-i de mirare că regizorul a preferat să nu se complice cu Google pentru o scenă atât de neimportantă. Totuși, motorul de căutare ficțional a devenit destul de popular pe Google, pentru că mulți l-au căutat și de fiecare dată e asociat cu serialele în care a apărut.

Un alt aspect interesant este designul lui Finder Spyder, care s-a modificat de-a lungul timpului. Când a reapărut, spre surprinderea multora, în sezonul 10 din X-Files, arăta foarte diferit de cel din 2006, din Prison Break.

Dacă i-ai dat importanță vreodată și chiar îndrăgești acest motor de căutare ficțional, e bine să știi că există și „suveniruri” care se folosesc de imaginea Finder Spyder pentru cunoscători. Îți place Finder Spyder? Poate vrei să porți măcar un tricou cu logo-ul motorului de căutare, dacă pe internet nu ai cum să-l folosești.

În cazul în care n-ai auzit niciodată de Finder Spyder, fii cu băgare de seamă la serialele pe care le urmărești de acum încolo. Poate ai să vezi și tu cum personajele caută pe internet informații folosind Spider-ul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable