Google Chrome te va scăpa de cele mai enervante reclame

Google Chrome te va scăpa de cele mai enervante reclame

Versiunea Chrome 64 le permitea utilizatorilor să oprească redarea automată a videoclipurilor de pe anumite site-uri, dar odată cu Chrome 66, compania implementează noi criterii și promite să ne scape de reclamele enervante.

Următoarea versiune de Chrome a Google aduce câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru ca un clip să poată fi redat automat. Videoclipul trebuie să fie pe mute sau să nu aibă sunet, iar utilizatorul trebuie să fi dat click pe acel site din proprie inițiativă. De asemenea, site-ul trebuie să fie adăugat pe ecranul de pornire al telefonului sau, dacă este pe desktop, utilizatorul trebuie să fi folosit recent acest suport.

Aceasta este o idee destul de bună, deoarece probabil nici tu nu suporți să încarci o pagină de internet și să începi deja să auzi melodii sau să vezi clipuri a căror redare a a început acum câteva momente. Aproape de fiecare dată, acele clipuri au un scop promoțional, rareori fiind informative și sunt extrem de enervante atunci când chiar vrei să te uiți la ceva.

Chrome 66 are o variantă beta, iar varianta finală ar trebui să fie lansată în câteva săptămâni. În plus, Chrome 66 va afișa avertizări în urma problemelor întâmpinate de software terț care ar putea injecta cod în browser. Totodată, noua versiune retrage gradul de încredere acordat certificatelor Symantec.

Această idee a Google nu a apărut peste noapte, încă de anul trecut se vorbea de o versiune de Chrome care să elimine redarea automată a diferitelor clipuri de pe site-uri. Pentru a putea ajunge în acest punct, cei de la Google au lucrat la această soluție pe termen lung. Nu ne rămâne decât să sperăm că versiunea Chrome 66 ne va oferi exact ce promite și să ne rugăm ca realizatorii de reclame în format video să nu găsească o soluție care să fenteze această inovație.

Citește și:
Sursa: Engadget