Cum cauți imagini pe Google când ești pe telefon și ai doar o poză

Dacă vrei să obții informații suplimentare despre o poză sau să cauți fotografii similare, ar fi bine să șii cum cauți imagini pe Google de pe mobil.

Google este cel mai performant motor de căutare din lume și cei mai mulți dintre noi sunt dependenți de acest serviciu online. Pe lângă identificarea de site-uri pornind de la anumite criterii, mai există însă multe alte tipuri de căutări pe care le poți efectua prin intermediul Google. Printre ele se numără căutarea de imagini pornind de la câteva cuvinte sau de la o poză existentă. Dacă ai o poză pe sistem și o tragi în fereastra de căutare, găsești imediat fotografii cu un conținut similar sau, în cel mai rău caz, obții informații suplimentare despre conținutul imortalizat.

Deși smartphone-urile de top actuale îndeplinesc foarte multe sarcini pe care le-ai asociat în trecut cu computerele tradiționale, există în continuare excepții de la regulă. Multe dintre ele sunt generate de accesul pe care îl ai la sistemul de fișiere al unui smartphone. Printre respectivele excepții, se numără și posibilitatea căutării de imagini pe Google într-o manieră similară cu cea de pe PC. Există însă un artificiu la care poți apela dacă te-ai decis că vrei să înveți cum cauți imagini pe Google.

Cu toate că nu poți căuta o imagine pe care o ai pe telefon pe Google, dacă o urci pe Facebook sau o postezi pe Instagram, procesul devine mult mai ușor. Deschide Google Chrome, descărcabil gratuit din Google Play sau Apple AppStore. Accesează site-ul sau serviciul online pe care ți-ai postat imaginea de interes prin intermediul Chrome. Ține apăsat pe respectiva imagine câteva momente sau apasă mai tare, în funcție de platformă. Din meniul contextual care apare pe ecran, alege Search with Google Images.

Opțiunea s-ar putea să poarte alt nume dacă folosești un iPhone sau Android, dar imediat vei obține rezultatele dorite. În prima parte de sus a paginii de rezultate Google, vei vedea imagini identice de rezoluții diferite. Mai jos, vei găsi fotografii cu un conținut similar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: