Google Chrome te scapă de cele mai agresive reclame

Google Chrome te scapă de cele mai agresive reclame

Inginerii din spatele Google Chrome lucrează de câteva luni la o actualizare importantă menită se te scape de reclamele agresive din online. Respectivul update devine activ astăzi.

Google Chrome este cel mai popular browser de pe întregul mapamond, iar o schimbare importantă adusă modului în care previne afișarea unor anumite reclame, poate avea consecințe financiare dezastruoase asupra unor site-uri. Cu toate acestea, o serie de schimbări vor fi introduse astăzi pentru a îmbunătăți experiența de navigare online a tuturor utilizatorilor, atât de pe desktop-uri și notebook-uri, cât și de pe mobile.

Indiferent dacă ai sau nu un ad-blocker instalat, începând cu zilele următoare, Google Chrome va afișa mai puține reclame și va pondera comportamentul agresiv al anumitor site-uri care încalcă regulile de bună practică în promovare pe internet. Criteriile prin care vor fi stabilite reclamele foarte agresive au fost stabilite de către Coaliția pentru Reclame mai Bune.

Google va începe să evalueze pagini mostră ale unui site de internet pentru a determina dacă include reclame ce încalcă standardul definit de Coalition for Better Ads. În această categorie, intră reclame cu numărătoare inversă care nu te lasă să navighezi pe o pagină, pop-up-uri de orice fel și reclame care redau sunete fără intervenția ta.

Dacă toate acestea lipsesc, un site analizat primește o notă de trecere și nu are de suferit. În caz contrar, navigând pe acele pagini, vei primi un avertisment, același avertisment care va ajunge și la dezvoltatorii site-ului deranjant. Site-urile care încalcă în mod consecvent standardele și refuză să elimine conținutul ofensator, vor primi un calificativ de Eșec.
chrome-ads

Este important de reținut că, deși Google Chrome își va lua libertatea de a bloca reclamele agresive pe o varietate semnificativă de site-uri, respectiva decizie nu este permanentă. După cum se vede în captura de ecran de mai sus de pe Android, după eliminarea reclamelor, vei primi o notificare – Ads Blocked. Cu un tap sau click pe butonul detalii, poți anula decizia browserului și poți permite afișarea reclamelor blocate.

[readmore]

Pe termen lung, Google speră că administratorii site-urilor care încalcă regulile definite de Better Ads Standards vor remedia problemele sesizate de gigantul din Mountain View și vor înlocui reclamele deranjante cu unele rezonabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: