Google Chrome mai face un pas împotriva site-urilor care te păcălesc

Google Chrome mai face un pas împotriva site-urilor care te păcălesc

Google Chrome face un nou pas ca să te țină în siguranță pe internet, astfel că va lua măsuri împotriva site-urilor care vor să-ți păcălească istoricul, dar și pe tine.

Atunci când stai pe net și vizitezi diverse site-uri, deja ai un tipar bine stabilit al acțiunilor pe care le faci. Știi ce și unde se află, dar știi și cam câte pagini ai de vizitat până să ajungi unde vrei. Probabil la fel de bine știi și cum se comportă butonul ”înapoi”, până când n-o mai face așa cum ar trebui.

Sunt o mulțime de site-uri malițioase pe care, atunci când le vizitezi, ai surpriza să descoperi că încearcă să te trimită înapoi pe alte pagini decât cele de pe care ai venit. Site-urile fac asta din diverse motive, fie că vor să adune date sau vor să mai câștige niște bani din reclame.

Pentru toate aceste site-uri, Chrome va avea o ”soluție” – datorită acesteia, vei fi sigur că atunci când apeși pe ”înapoi”, vei ajunge pe pagina dorită, nu vei trece prin cinci reclame și alte trei pagini pe care nu le-ai vizitat niciodată.

Google numește acest fenomen ”manipularea istoricului.” Pentru moment, funcția aceasta nu va fi oferită în mod standard în browser. Vei putea să o accesezi din setările interne ale aplicației, iar într-una din următoarele lansări stabile ale browserului, urmează să fie lansată și în mod oficial.

Google încă nu a făcut un anunț oficial cu privire la această nouă funcție, dar e foarte probabil ca gigantul tech să vină cu informații ceva mai detaliate în viitorul apropiat.

Citește și: