05 dec. 2018 | 07:00

Microsoft mai lansează un browser, ca să te convingă să renunți la Chrome

ACTUALITATE
Microsoft mai lansează un browser, ca să te convingă să renunți la Chrome

Microsoft nu se pricepe la browsere, dar vrea să mai facă o încercare, astfel că lucrează la unul nou, pe care speră că îl vei folosi.

Internet Explorer e o amintire neplăcută pentru mulți, iar pe unii încă îi chinuie și astăzi. Mai avem parte de site-uri instituționale care ”funcționează doar cu IE 6”, iar situația nu pare să se schimbe. Microsoft a schimbat ceva acum trei ani, a venit cu browserul Edge, care e o îmbunătățire, dar nu prea.

Microsoft pare să lucreze la propriul browser Chromium, care ar urma să devină standardul în Windows 10.

Compania ar urma să anunțe planurile pentru acest browser chiar săptămâna aceasta. Efortul este unul important, deoarece trebuie să sporească compatibilitatea web pentru Windows. Informațiile au mai fost relatate și în trecut, când era vorba despre un browser cunoscut intern ca Anaheim.

Există o frustrare crescută în interiorul companiei cu privire la limitările Edge, iar atât companiile, cât și oamenii de rând cer schimbări din partea gigantului.

Chrome rămâne cel mai popular browser, iar asta tinde să devină periculos pentru internet. Dezvoltatorii web se bazează pe motorul său de randare, astfel că alte browsere sunt ignorate, iar site-urile nu sunt mereu optimziate și pentru acestea. În plus, Google lucrează la servicii pe care le poți folosi doar cu Chrome.

Motorul de randare al Microsoft a rămas în urmă, iar compania pare gata să admită asta. Au existat semne care arătau că Microsoft e pe cale să integreze Chromium în Windows; inginerii au colaborat cu cei de la Google pentru a oferi suport unei versiuni de Chrome pe sistemele Windows cu ARM.

Rămâne de văzut în cât timp se va materializa acest proiect și dacă, în sfârșit, vom avea o alternativă la Chrome, nativă în Windows.