Cum faci Google Chrome mai rapid, fără să-l reinstalezi

Cum faci Google Chrome mai rapid, fără să-l reinstalezi

Google Chrome este unul dintre cele mai fiabile și flexibile browsere din lume. Pentru că nu este însă perfect, ar fi bine să înveți cum faci Google Chrome mai rapid.

Browserul celor de la Google este actualizat constant. Integrează o mulțime de funcții utile și suportă foarte multe extensii care îți fac viața mai ușoară. Din păcate, există extensii care îți consumă cantități semnificative de memorie RAM și care te fac să crezi că există o problemă cu browserul. În realitate, majoritatea problemelor pe care le întâmpini cu Google Chrome țin de ceva ce ai făcut tu. Este posibil să-ți fi dat acordul, fără să-ți tai seama, chiar și unui progrămel care ți s-a ancorat în browser și îți servește reclame, atunci când te așteptai mai puțin.

Din fericire, în cazul în care calitatea experienței de navigare cu browserul Google s-a degradat semnificativ, există câteva artificii la care poți apela. Nici măcar nu trebuie să-l dezinstalezi. Este suficient să știi cum faci Google Chrome mai rapid prin resetarea sa la parametrii din fabrică.

Proaspăt instalat pe un sistem nou nouț, Chrome este surprinzător de sprinten. După câteva luni de utilizare, s-ar putea ca experiența din primele zile să fie doar o amintire plăcută. Atunci, ar fi bine să-l resetezi. Este important de reținut că acest gest nu-ți va șterge semnele de carte și nici parolele salvate pe diverse site-uri. În rest, totul va fi ca la început.

În acest scop, fă un click în dreapta sus pe cele trei puncte și intră la Settings. Apasă pe Advanced la capătul listei de opțiuni din partea de jos. Din nou, la capăt, vei vedea un buton marcat ”Restore settings to their original defaults”. Fă click acolo, iar în noua fereastră, optează pentru Reset Settings. Repornește browser-ul, în cazul în care nu s-a repornit singur. Dacă mai întâmpini vreo problemă cu Google Chrome după urmarea pașilor detaliați mai sus, poți folosi instrumentul oficial Google Chrome Cleanup Tool descărcabil de aici. Procesul de scanare cu el durează doar câteva minue.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: