Google Now se apropie de desktop prin Chromium

Google Now se apropie de desktop prin Chromium

Browserul open source Chromium are toate sansele sa fie prima gazda a unor functii pe care le-am intalnit doar in Google Now pe Android.

Chromium Google Now cod

Lansat oficial la sfarsitul lunii iunie, Google Now venea preinstalat cu sistemul de operare Jelly Bean. O platforma inteligenta de cautare si notificari legate de locatia in care va aflati, Google Now are toate sansele sa ajunga sa functioneze si pe desktop, mai precis, ar putea sa functioneze in browserul Chromium.

O versiune open source de Chrome, browserul Chromium a primit deja un suport ascuns pentru abilitatea de a afisa carduri de informatii, asemanatoare cu cele intalnite in Google Now, pe mobile. Desi nu este functionala, abilitatea de a afisa respectivele carduri este prima dovada ca in curand motorul de cautare predictiva nu va mai fi limitat la terminalele cu Android. Legat de urmatorul pas, „vadimt” – programatorul responsabil de introducerea suportului pentru cardurile Google Now, spera sa reuseasca sa faca legatura cu serverele Google aferente serviciului. Daca si acea tentativa va fi insotita de succes, ramane ca utilizatorul sa dea acces browserului de net la locatia in care se afla.

In definitiv, functiile legate de locatie sunt cele mai importante atuuri ale noului motor de cautare Google. Ca si exemplu ganditi-va ca daca ati avea biletele de avion pe mail, cand va apropiati de aeroport, Google Now ar sti sa vi le deschida si sa va afiseze foaia de imbarcare.

Citește și: