27 sept. 2018 | 08:02

Google aniversează 20 de ani acest video îți arată cum ne-a schimbat viața

ACTUALITATE
Google aniversează 20 de ani acest video îți arată cum ne-a schimbat viața

Google îți atrage atenția asupra unui eveniment important: primii 20 de ani. În locul tradițional pentru doodle, acum e unul care te introduce într-un video de bilanț.

Este foarte ușor să te entuziasmezi la un Google Doodle. În 95% din momentele în care intri pe cel mai vizitat site din lume, logo-ul companiei americane este neschimbat. La câteva zile sau câteva săptămâni însă, există un doodle menit să celebreze un eveniment, o aniversare sau altceva care a avut legătură cu ziua în care te afli.

În mod tradițional, pentru a ști la ce face referire la un Doodle stilizat de la Google, faci un tap pe el sau click, în funcție de dispozitivul pe care ești. Imediat, ești transpus pe o pagină cu rezultate la căutare legate de acea schimbare vizuală pe care ai văzut-o cu câteva momente în urmă.

Cel mai nou doodle este o excepție de la această regulă.

Google aniversează 20 de ani, iar dacă faci un tap pe doodle-ul aferent evenimentului, ți se deschide un clip pe YouTube pe care îl poți vedea mai jos. În mod previzibil, videoclipul cu pricina detaliază istoria de două decenii a gigantului din Mountain View.

Clipul are mai puțin de două minute, dar cu câteva cadre de la începuturi, te ajută să îți aduci aminte de schimbările vizuale suferite de paginile web în ultimii 20 ani. Nu ți se deschide automat nicio pagină de rezultate.

În ceea ce privește aniversarea efectivă, în mod real, data de înființare a Google nu este una foarte precisă. Pe Wikipedia figurează ca fiind 4 septembrie 1998. În descrierea clipului de pe Google, se face referire la interacțiunea dintre doi studenți de la Stanford de acum „aproximativ” 20 de ani, interacțiune care urma să se reflecte în dezvoltarea celui mai vizitat site din lume.

Era vorba de Larry Page și Sergey Brin. La ora actuală, Google este disponibil în 150 de limbi străine în peste 190 de țări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele