God of War, joc exclusiv pentru Sony PlayStation 4, e lansat oficial

God of War, joc exclusiv pentru Sony PlayStation 4, e lansat oficial

Sony Interactive Entertainment a anunțat lansarea oficială a God of War. E disponibil digital, online, cât și fizic la parteneri. Jocul exclusiv pentru Sony PlayStation 4 a fost dezvoltat timp de cinci ani. În urmă cu 13 ani debuta titlul pe Sony PlayStation 2.

Acțiunea din noul God of War se desfășoară în lumea dură a zeilor și monștrilor scandinavi, unde Kratos trebuie să îndeplinească o misiune personală. Pentru prima oară, cel mai important obiectiv al lui Kratos este să îi ofere protecție lui Atreus, propriul său fiu.

Kratos, cu o viziune matură asupra propriei existențe, trebuie să își controleze furia care l-a dominat în Olimp, ceea ce înseamnă că jucătorii vor avea o nouă perspectivă asupra unui personaj extrem de puternic, aflat în postura de tată.

În luptă, Kratos folosește toporul Leviathan, pe care îl poate arunca asupra inamicilor și rechema în mâinile sale, iar pentru a se apăra acesta se folosește de scuturi pentru a para atacurile inamicilor. În tot acest timp, Atreus deconspiră pozițiile oponenților și poate arunca săgeți puternice pentru a-i imobiliza pe cei aflați în luptă cu tatăl său, se arată în prezentarea oficială a jocului.

Mai mult, Kratos și Atreus pot explora universul vast, plasat în mitologia Norse, într-o serie de misiuni secundare, în urma cărora sunt răsplătiți cu bonusuri sau îmbunătățiri pentru arme, armuri și talismane.

Muzica din God of War a fost compusă de Bear McCreary și păstrează elemente specifice din seriile anterioare (cor, tobe), adaptate mitologiei Norse.

Din punct de vedere grafic, jucătorii pot opta între: Favor Resolution (pentru o rezoluție superioară) sau Favor Performance (rezoluție full HD și un număr mai mare de cadre pe secundă, pentru o experiență fluidă).

Citește și: