21 aug. 2018 | 13:07

Gmail îți aduce pe Android funcția care te scapă de multe bătăi de cap

ACTUALITATE
Gmail îți aduce pe Android funcția care te scapă de multe bătăi de cap

Gmail aduce constant funcții noi pe platformă, doar că cea de față a întârziat destul de mult pe Android, cu toate că era prezentă în varianta clasică de mail.

Unele funcții din Gmail sunt, poate, inutile pentru majoritatea, iar altele sunt un adevărat dar pe care ți-l pune serviciul la dispoziție, când ai diverse probleme. Poate cea mai importantă funcție pe care ai putea s-o treci cu vederea, dar care schimbă regulile jocului, e cea de ”Undo Send”, sau de anulare a trimiterii unui email.

Se întâmplă tuturor, fie că trimiți unul sau 50 de mailuri în fiecare zi. La un moment dat, s-ar putea să adaugi în CC pe cine nu trebuie, sau poate vei uita să atașezi niște fișiere. În cele mai rele cazuri, s-ar putea să vrei să trimiți un mail cu urări de bine cuiva, la nervi. Pentru toate situațiile pe care le-ai putea regreta în secunda după ce apeși pe butonul de trimitere a email-ului există Undo Send.

gmail undo send

În varianta desktop, ai la dispoziție 30 de secunde pentru a întoarce un mail, însă pe telefoanele cu Android vei avea doar 10 secunde în care să te răzgândești. Din păcate, nici în setări nu vei găsi o opțiune prin care să schimbi acest interval de timp pe care îl ai la dispoziție. Totuși, timpul ar trebui să fie suficient: regretul unul mail trimis aiurea se instalează aproape instantaneu după ce ai apăsat butonul fatidic.

Odată ce trimiți un mail, în partea de jos a ecranului vei vedea o notificare care îți arată că mesajul se trimite, iar în dreapta ai și butonul ”Undo”. Dacă îl apeși, mailul se întoarce în folderul ”drafts”, de unde poți continua să-l editezi.