Google face cea mai mare schimbare pentru Gmail

Google face cea mai mare schimbare pentru Gmail

Gmail are o bază imensă de utilizatori și toți vor fi nevoiți să se obișnuiască cu un upgrade important de interfață desprins parcă din aplicația omonimă pentru tablete.

În ultima săptămână, au apărut mai multe speculații legate de un redesign al Gmail. După mulți ani în care a fost actualizată doar aplicația de mobil, gigantul din Mountain View a decis să introducă o serie de schimbări importante interfeței pe pe care o vezi atunci când intri pe Gmail de pe un desktop sau laptop.

Aceste zvonuri au fost alimentate de o scrisoare oficială primită de administratorii de servere G Suite. Emailul cu pricina poate fi analizat în întregime aici. Ca referință, G Suite este serviciul de email oferit de Google companiilor care vor să-și utilizeze propriul nume de domeniu în tandem cu interfața și uneltele de administrare ale companiei americane.

Din momentul în care noua interfață va putea fi testată de către cei abonați la G Suite, ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până va ajunge la utilizatorii obișnuiți de Gmail. Un termen exact nu a fost menționat în documentul cu pricina, dar a fost făcută promisiunea că actualizarea ar trebui să ajungă la întreaga bază de utilizatori.

gmail-android-tablet

În mod previzibil, se dorește obținerea unei interfețe ”proaspete și curate”. Asta înseamnă că se va evita aglomerația de elemente grafice cu scopul eficientizării interacțiunii cu câteva mii de mailuri dintr-un inbox aglomerat.

Suportul pentru utilizare offline al Gmail va fi îmbunătățit, un mecanism de răspunsuri inteligente va fi mai bine pus la punct și vei dobândi abilitatea să pui mesaje primite pe Snooze. Astfel, vei fi notificat ulterior de prezența lor în Inbox.

Detalii precise legate de noul design nu au fost momentan comunicate și nu a ajuns nici o captură de ecran online. Având însă în vedere că reinventarea versiunii web de Google Calendar a implicat imprumutarea unor elemente din aplicația omonimă de mobil, este foarte probabil să se întâmple același lucru și cu Gmail.