Google a lansat noul Gmail: arată excepțional, dar noile funcții sunt totul

Google a lansat noul Gmail: arată excepțional, dar noile funcții sunt totul

Google a adăugat câteva funcții suplimentare în Gmail pentru a spori siguranța mailurilor tale. Îmbunătățirea a fost aplicată pe versiunea de desktop, dar nu va fi disponibilă peste tot deocamdată.

Google a confirmat și a și dezvăluit detalii despre noile funcții adăugate în serviciul de mail. Noile schimbări sunt bine venite, dar nu vor fi disponibile la toți cei peste un miliard de utilizatori. Și mai degrabă vei fi invitat să optezi pentru noua interfață Gmail decât să fie pornită automat.

Principalul motiv pentru care cei de la Google au luat această decizie este, spun ei, de a spori siguranța mesajelor distribuite și primite pe mail și pentru a-i face pe utilizatori mai productivi. La prima vedere, ideea nu sună deloc rău, dar hai să vedem cum funcționează aceste noi funcții.

Modul confidențial pe noul Gmail

Principala funcție cu care se laudă Google pentru Gmail este modul confidențial, care îi permite emisarului unui mail să seteze o dată de expirare pentru acel mesaj. Funcția e foarte utilă atunci când trimiți un mail cu conținut „sensibil” și nu vrei să ajungă pe mâini greșite. Fie îl vede la timp, fie, mai bine, dispare pur și simplu. Asta înseamnă că trimiți un link la conținutul acelui mesaj. E similar cu WeTransfer.

Integrated Rights Management

Integrated Rights Management (IRM) este o funcție specială pentru business, făcută acum accesibilă oricărui tulizator. Îți permite să blochezi distribuirea, copierea, descărcarea sau printarea anumitor mesaje. Este perfect pentru respectarea drepturilor de autor.

Dubla autentificare promovată de Google

Two-factor authentication (2FA) este funcție care merge mână-n-mână cu Modul confidențial și o poți folosi pentru a cere destinatarului unui mail să folosească o parolă știută doar de voi și cerută printr-un mesaj, pentru a fi sigur că mailul este deschis de persoana potrivită.

Amânarea mailurilor mai puțin importante pe noul Gmail

Funcția snooze a fost introdusă într-un hover menu unde ai posibilitatea să arhivezi, să ștergi, să marchezi ca citit sau să amâni rezolvarea lui după un timp stabilit de tine. Momentan nu se știe dacă acest meniu va fi disponibil și pe mobil. În plus, vei putea să accesezi direct din inbox fișierele atașate într-un mail, fără să-l deschizi.

Mailurile urgente te vor atenționa periodic pe noul Gmail

Funcția nudging îți va fi de mare folos dacă primești mailuri importante care necesită rezolvarea rapidă. Gmail a avut mereu probleme cu notificările, pe desktop cel puțin, așa că noua interfață îți va aminti când primești ceva important, chiar dacă uiți să deschizi periodic aplicația.

[readmore]

Accesibilitate sporită a instrumentelor Google

Noul Gmail va avea și un side panel unde sunt integrate Google Calendar, Google Keep și Google Tasks, care te vor ajuta să-ți organizezi mai rapid și mai ușor prioritățile. Google vrea să ne transforme pe toți în oameni de afaceri sau cel puțin să ne facă să lucrăm ca ei: sigur, rapid și eficient.

Sursa: The Verge