Cel mai nou pariu al lui George Soros e pe monede virtuale

Cel mai nou pariu al lui George Soros e pe monede virtuale

În ianuarie, George Soros afirma că monedele virtuale sunt o bulă speculativă, iar acum compania sa se pregătește să tranzacționeze criptomonede.

Adam Fisher, care coordonează investițiile companiei Soros Fund Management, a obținut aprobările interne pentru a tranzacționa monede digitale. Soros a declarat că monedele virtuale nu pot funcționa ca cele reale din cauza volatilității ridicate. „Lucrurile se schimbă deoarece dictaurile sunt în creștere. Liderii țărilor respective vor recurge la Bitcoin pentru a-și crea un cuib în străinătate”, a declarat Soros la Forumul Eonomic Mondial de la Davos.

Cu toate acestea, Soros nu a prevăzut deprecierea acestora. Între timp, Bitcoin a scăzut cu 41%, iar investitorii nu mai sunt la fel de siguri de avantajele tranzacțiilor cu monede virtuale. De exemplu, investitorul John Burbank și-a închis principalul său fond și speră să atragă 150 de milioane de dolari din alte două fonduri cu investiții în monede virtuale.

Și milardarul Alan Howard a făcut anul trecut plasamente considerabile în monede virtuale. Acestea au fost realizate seprat de compania sa, deoarece intenționează să mărească investițiile din averea sa personală.

Soros a investit deja, indirect, în criptomonede. Compania sa a investit în Overstock.com și a devenit al treilea cel mai mare acționar al companiei de comerț electronic.

În august 2017, Overstock.com a devenit primul mare retailer care acceptă criptomonede. Compania a mai planificat să înființeze o platformă de tranzacționare a monedelor virtuale, dar acțiunile acesteia au scăzut cu 40%. Acest lucru s-a întâmplat, din cauza Comisiei americane pentru bursă și valori imobiliare, care urma să investigheze platforma.

Aceste autorități de reglementare sunt tot mai prezente când vine vorba de active digitale. Băncile centrale din toată lumea au început să investigheze avantajele și riscurile criptomonedelor. În unele cazuri, autoritățile limitează tranzacțiile, din cauza acuzațiilor de fraudă, lucru care se întâmplă și în Coreea de Sud.

Citește și:
Sursa: Bloomberg