Tehnologia care îți va permite să plătești doar cu palma

Tehnologia care îți va permite să plătești doar cu palma

Fujitsu Laboratories anunță dezvoltarea unei tehnologii de autentificare contactless care poate indentifica o persoană scanându-i palma.

Încă un pas către o societate fără cash. În viitorul imaginat de japonezi ai putea să te duci la supermarket sau la un concert și ai putea plăti sau ți s-ar acorda accesul la eveniment doar printr-o scanare a palmei împreună cu o scanare facială.

Ideea din spatele scanării palmei implică înregistrarea poziţiei diverselor vene poziţionate sub suprafaţa pielii. Oficialii companiei japoneze au afirmat că vascularizarea palmei umane poate fi folosită ca o metodă de autentificare de o mie de ori mai sigură decât o amprentă.

Pentru un plus de siguranță, alături de scanarea palmei, mai multe camere ți-ar putea scana fața, astfel cele două sisteme ar lucra împreună. De exemplu, odată ce ai terminat de făcut cumpărăturile te-ai putea duce la casă unde ți-ai scana produsele, iar în această fază ți s-ar scana fața ca apoi să treci la un alt terminal unde să confirmi plata cu palma.

Pentru ca acest sistem să fie viabil trebuie ca autentificarea să fie făcută foarte repede. Japonezii au anunțat că au reușit să reducă timpul procesări prin crearea unui algoritm care simulează mecanismul complex de recunoaștere facială fără a fi compromisă precizia. Datele faciale captate de camera foto, în timp ce persoana operează terminalul, sunt folosite pentru a restrânge grupul de utilizatori din care faci parte din baze de date care au până la 1 milion de utilizatori înregistrați.

Nu este pentru prima dată când cei de la Fujitsu se se gândesc la o astfel de metodă de autentificare. În 2014, compania a introdus câteva modele de laptopuri cu un senzor care-ți citește palma și te lasă să deblochezi calculatorul.

Fujitsu vrea să comercializeze această tehnologie începând cu anul fiscal 2020. Astfel, în acest viitor nu ar trebui să-ți mai faci griji dacă ai uitat portofelul sau telefonul.

Citește și: