10 mart. 2014 | 11:07

Fujitsu foloseşte cititoare în palmă ca o metodă de autentificare avansată

ACTUALITATE
Fujitsu foloseşte cititoare în palmă ca o metodă de autentificare avansată

Deşi am asociat cititoarele de amprentă cu o securitate sporită oferită de diverse dispozitive, se gândeşte chiar la o metodă de autentificare cu cititoare în palmă.

Fujitsu PalmSecure senzor citire vene mana

Cei de la Fujitsu consideră cititoarele de amprentă demodate. Fără a crtitica neapărat eficienţa lor ca metode de autentificare, compania consideră că un senzor care citeşte întreaga palmă este viitorul. Mai mult decât atât, de laptopuri noul senzor, similar ca  dimensiune cu un cititor clasic de amprentă. Diferenţa majoră este că nu trebuie să vă plimbaţi degetul peste el pentru a vă accesa sistemul. Cu această metodă de autentificare, ste suficient să ţineţi palma în aer la câţiva centimetri deasupra respectivului cititor.

Ideea din spate implică înregistrarea poziţiei diverselor vene poziţionate sub suprafaţa pielii. Oficialii companiei japoneze au afirmat că vascularizarea palmei umane poate fi folosită ca o metodă de autentificare de o mie de ori mai sigură decât o amprentă. Așa cum o mână fără corp ataşat nu funcţionează, doar în momentul în care respectivul senzor „simte” sângele din vene poate considera finalizată cu succes procedura de autentificare.

Fujitsu are atât de multă încredere în această tehnologie, care în stadiu de dezvoltare purta numele de PalmSecure, încât primele laptopuri business care vor avea la bază noua metodă de autentificare vor ajunge în magazine până la sfârşitul… săptămânii viitoare.

fujitsu-palm-security

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele