Toshiba, Fujitsu și Vaio se aliază pentru a produce PC-uri

Toshiba, Fujitsu și Vaio se aliază pentru a produce PC-uri

Într-o piață aflată în cădere liberă, Toshiba, Fujitsu și Vaio se pregătesc de finalizarea unui parteneriat ce are ca scop producerea de PC-uri de calitate.

Având în vedere că acest trend este din ce în mai îngrijorător de câțiva ani, este puțin probabil să nu fi citit recent un studiu care confirmă faptul că, din ce în ce mai puțini dintre noi, cumpără PC-uri sau tablete. Motivul este cât se poate de simplu și are legătură cu faptul că cele vechi încă mai funcționează pentru activitățile de zi cu zi. Cu toate acestea, Toshiba, Fujitsu și Vaio sunt de părere că mai există loc pentru profitabilitate în acest domeniu, iar problema are mai degrabă legătură cu faptul că nu mai sunt aduse pe piață produse competitive.

În urma unui parteneriat între cei trei giganți, vor fi lansate PC-uri sub un singur brand, o singură entitate ce va reprezenta toată industria producătoare de computere din Japonia. Acest gest are ca scop, pe lângă obținerea unei poziții de profitabilitate, învingerea celor de la Lenovo care au deja câțiva ani pe primul loc în clasament.

Raportul inițial pe marginea acestui subiect a venit de la Bloomberg News și citează surse apropiate companiile implicate. În altă declarație, Hidemi Moue, CEO-ul Japan Industrial Partners, în portofoliul căruia se află și brandul Vaio, a afirmat că finalizarea tratatielor și anunțul oficial pentru această colaborare va fi făcut la finele lunii viitoare. Momentan este neclar sub ce nume vor lucra cele trei companii, Toshiba, Fujitsu și Vaio.

Vizavi de trendurile din piața de PC-uri, consolidarea jucătorilor a fost prognozată de mult timp, deși nu știa nimeni în ce formă se va materializa. Anunțul vine la doar câteva luni după ce Toshiba a dat afară 8000 de oameni care lucrau în producția de PC-uri, deși a afirmat că nu se retrage din activitate. Tot în luna decembrie, s-a anunțat posibilitatea unui parteneriat.

Momentan, primele locuri din topul producătorilor de PC-uri sunt ocupate de HP, Dell și Lenovo. Rămâne să vedem dacă peste un an clasamentul va arăta altfel.