Fortnite, amenințat. Cine crede că poate să facă un joc mai bun

Fortnite, amenințat. Cine crede că poate să facă un joc mai bun

Startup-ul parizian Oh BiBi a reușită obțină o finanțare de 21 de milioane de dolari de la Atomico. Anterior, acesta a finanțat jocuri populare ca Clash of Clans al celor de la Supercell sau Angry Birds de la Rovio.

Până acum studioul a realizat doar jocuri de curse, dar cu acestă sumă de bani vrea să lanseze un shooter pe mobil numit „FRAG” cu care vrea să te convingă să renunți la Fortnite.

„Ceea ce mi s-a părut ciudat tot timpul este faptul că niciun joc de tip shooter nu a fost niciodată cu adevărat de succes pe smartphone, asta în condițiile în care shooterele sunt cele mai populare jocuri pe console și PC-uri”, a spus Martial Valery.

Atomico a fost convinsă să investească în companie datorită experienței celor doi fondatori, 18 ani de experiență în domeniu și 150 de jocuri produse, dar și profitabilitatea pe care ar putea o aduce un joc shooter.

Fortnite a fost lansat recent pe iOS și va ajunge și pe Android în această vară. „Diferența cheie dintre jocul nostru și Fortnite este faptul că Fortnite este portat de pe console și PC pe smartphone, pe când jocul nostru este creat exclusiv cu iOS și Android în minte”, a spus Valery care a menționat că jocul FRAG va fi mai accesibil decât Fortnite care în acest moment are nevoie de minim 2 GB memorie RAM pentru a putea funcționa.

Așadar, FRAG ar ocupa mult mai puțin spațiu și ar fi mai accesibil pentru o plajă mai mare de oameni care nu au telefoane performante.

O altă diferență mare dintre cele două jocuri este că în FRAG te vei duela cu un singur alt jucător și vei fi nevoit să controlezi o echipă de cinci eroi.

Dacă ți-a stârnit interesul atunci vei putea încerca o versiune beta a FRAG pe iOS și Android de luna viitoare, iar jocul full va fi lansat la începutul anului viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: