Creatorul Clash of Clans, achiziționat cu o sumă fabuloasă

Creatorul Clash of Clans, achiziționat cu o sumă fabuloasă

Nu trebuie să fiți un expert în jocuri online pentru a aprecia popularitatea Clash of Clans pe mobile, iar acum, dezvoltatorul respectivului titlu a fost achiziționat de o companie chinezească contra unei sume impresionante.

Foarte mulți dintre prietenii voștri joacă Clash of Clans și sunt șanse foarte mari să-l fi încercat și voi măcar o dată. Impresionant este însă faptul că popularitatea respectivului titlu nu pare să pălească prea curând. Acesta este și motivul pentru care dezvoltatorul din spate a intrat în vizorul asiaticilor de la Tencent Holding.s. În teorie, Supercell mai are în portofoliu și alte câteva jocuri atrăgătoare, în afară de Clash of Clans, dar decizia de cumpărare a fost motivată exclusiv de această proprietate intelectuală.

În urmă cu mai puțin de 24 de ore s-a confirmat oficial că Tencent a achiziționat Supercell. Mai precis, a fost vorba de 84,3% din companie contra sumei de 8,6 miliarde de dolari. În 2016, aceasta a fost una dintre cele mai mari achiziții din domeniul tech.

Fiind vorba de o sumă atât de mare, cei de la Wall Street Journal au informații cum că procesul de achiziție se va desfășura în etape. În primul rând, Tencent va înmâna o mare parte din sumă în numerar. În al doilea rând, va începe să achite o parte dintre datoriile acumulate de Supercell pentru a atinge pragul negociat inițial – 8,6 miliarde de dolari.

Supercell a fost evaluată anul trecut la aproximativ 5,25 miliarde de dolari. În 2013, Softbank a achiziționat 51% din companie pentru 1,53 miliarde, urmând ca anul trecut procentul să sară la 73% pentru o sumă ce nu a mai fost făcută publică.

În altă ordine de idei, aceasta nu este prima achiziție semnificativă din portofoliul celor de la Tencent ce are legătură cu gamingul. În urmă cu mai bine de un an, a cumpărat Riot, dezvoltatorul din spatele popularului League of Legends. În ceea ce privește destinul Supercell, compania va activa în continuare ca fiind independentă, cu același managent și va dezvolta în continuare propriile jocuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo