Cel mai frumos cont de Instagram îți arată lumea ca un tablou hiperrealist

Cel mai frumos cont de Instagram îți arată lumea ca un tablou hiperrealist

Instagram e o platformă imensă, cu milioane de selfie-uri, poze cu mâncare și animale, dar din când în când dai peste un cont care merită mai multă atenție. Cel al lui Ben Thomas e fix așa.

Ben Thomas este un fotograf din Australia care s-a remarcat pe Instagram prin seria „Chroma”. A realizat deja trei versiuni ale ei și prin aceasta îți arată o lume plată, statică, dar plină de texturi și culori primare. El urmărește, preponderent, arhitectură și viața de stradă, simplitatea și platitudinea în locurile în care ajunge.

Seria de fotografii a fost realizată în locuri precum Hong Kong, Shanghai, Londra, Paris, Italia și recent Dubai. În urmă cu doi ani, el a declarat pentru It’s Nice That că urmărește de fiecare dată să elibereze imaginea finală de umbre, de spațialitate, să arate mai mult ca un tablou, care captează atenția decât ca un loc real cu care oamenii ar fi familiari. Modul în care a lucrat la această serie a început încă de la stilul în care călătorește și în care „interacționează” cu mediul în care ajunge.

„Înainte călătoream cu o mulțime de aparate și obiective, dar acum am ajuns să folosesc doar două obiective cu distanță focală fixă. Apoi, am început să fiu mai atent la arhitectură, la designul elementelor din orașe de la care vine starea de spirit pe care o ai când trăiești în ele. Un factor important a fost vremea, e absolut necesară pentru modul în care lucrez”, a spus acesta.

Pe mai departe vezi câteva fotografii din seria Chroma și urmărește-l pe contul lui de Instagram pentru mai multe imagini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: