Fotografii magnifice adunate de National Geographic în 2018

Fotografii magnifice adunate de National Geographic în 2018

Concursul anual de fotografie al National Geographic este una dintre cele mai prestigioase competiții cu această tematică din lume, deci nu este deloc surprinzător că lucrările sunt cu adevărat uimitoare.

Oricât de enervat ar fi clișeul „o fotografie face cât o mie de cuvinte”, există momente în care merită folosit. Cazul de față este unul dintre ele.

Concursul anual de fotografie National Geographic îi premiază pe fotografii care au capturat imagini unice din întreaga lume, indiferent dacă ele portretizează viața sălbatică, oamenii sau diverse peisaje. Mai jos, poți să admiri fotografiile finaliste din acest an.

Ele includ fotografii cu o furtună dramatică din Grecia și doi urși care se îmbrățișează în Alaska. De asemenea, există și o fotografie uimitoare cu un scafandru care înoată în apele din Mexic, dar și o imagine a Zilei Morților din Guatemala.

Vezi mai multe dintre fotografiile NatGeo și aici. Premiile concursului sunt oferite pentru următoarele trei categorii: viață sălbatică, oameni și locuri.

Fotograful american Buck Holzemer a realizat această captură sumbră a sărbătoririi Zilei Morților din Guatemala, care scoate oamenii pe străzile orașului Antigua pe data de 1 noiembrie a fiecărui an.

Todd Kennedy a făcut această fotografie a unui munte iluminat pe timp de noapte din Australia, despre care susține că dezvăluie o față în stâncă.

Mai sus poți vedea cum Susan Brick a capturat agitația infernală a străzilor din Paharganj, India.