Facebook află cu cine locuiești doar pentru că pui fotografii pe profil

Facebook află cu cine locuiești doar pentru că pui fotografii pe profil

Facebook știe foarte multe despre tine, dar se pare că rețeaua socială nu se mulțumește doar cu atât și vrea să știe și cu cine locuiești.

Facebook nu se oprește și vrea să știe și mai multe despre tine, chiar și cu cine locuiești. În acest sens, compania lucrează la un software ce ar fi capabil să facă asta, potrivit unui brevet de invenție depus de Facebook în 2017, dar care acum a fost făcut public.

Sistemul descris în brevet ar presupune analiza fotografiilor tale și compilarea datelor obținute din fotografii, taguri (etichete), descrieri, actualizări de stare, adresa IP a utilizatorului și lista de utilizatori Facebook care folosesc aceeași adresă IP.

Cu ajutorul acestor date, Facebook ar putea deduce câte persoane locuiesc în același apartament.

Cum ar funcționa toată treaba asta? Facebook îți dă un exemplu. Dacă un bărbat publică mai multe fotografii în care apare cu două femei în mod repetat, iar într-una din fotografii ar pune descrierea “îngerul meu”, sistemul ar putea deduce că există trei persoane în aceea locuință: un bărbat și două femei, iar una ar putea fi soția lui și a doua, fata acestuia.

De ce vrea Facebook să știe cu cine stai în casă? Ca să-ți vândă reclamă, bineînțeles. Rețeaua socială ar putea vinde informația despre relația ta cu cele două femei publicitarilor care ți-ar putea servii reclame dedicate familiei. O excursie la Disneyland, de exemplu. Mai înspăimântător este că sistemul ar putea deduce că ai o familie chiar dacă soția sau fata ta nu au profil pe rețeaua socială.

Facebook poate face asta deja însă doar dacă cei trei utilizatori au statusuri de relație pe profil.

În brevet este precizat că s-ar folosi doar de fotografiile publicate de utilizatori, nu și de conținutul privat din conversații. Totuși, așa au zis și de datele nostre, că sunt în siguranță și de prea multe ori ne-au demonstrat că asta nu este adevărat.

Sursa: The Verge