17 ian. 2018 | 07:35

Aceste poze distruse în Photoshop îți arată de ce un fotograf bun costă

VIDEO ACTUALITATE

Când spui poze de familie spui amintiri pe care le vei păstra toată viața și pe care le vei arăta copiilor sau nepoților, ca ei să vadă cum erai în tinerețe. Dar ce se întâmplă când pozele nu sunt chiar cele pe care le aștepți și pe care le-ai cerut?

Dacă și tu ai primi astfel de poze, după ce ai plătit o ședință foto, probabil că nu ți-ar rămâne de făcut decât să te amuzi și să le dai mai departe să o facă și alții. Așa au ajuns și aceste imagini pe Facebook și de acolo pe întreg internetul.

Pam Dave Zaring este o femeie care la sfârșitul săptămânii trecute a atras atenția internetul cu câteva fotografii de familie, pentru care a plătit un fotograf. Probabil crezi că nu e nimic amuzant în asta, dar doar până o să le vezi.

[readmore]

Femeia a cerut unui fotograf o ședință foto prin care să surprindă câteva ipostaze cu familia ei, fotografii pentru care a plătit 250 de dolari. Pozele nu au fost chiar cele la care s-a așteptat, dimpotrivă. La prima vedere pare un dezastru făcut de un începător în ale Photoshop-ului, însă, dacă privești în perspectivă, familia lui Zaring are câteva fotografii pe care, cu siguranță, nimeni nu le mai are.

Zaring nu s-a supărat, ci a scris pe Facebook că nu a râs atât de mult în viața ei. Fotograful, în schimb, a dat vina pe lumina puternică din ziua însorită, spunând că profesorul ei nu a învățat-o niciodată să modifice poze.

Dacă vrei să retușezi și tu unele poze, ca să arate ca cele de mai sus, expertul Photoshop Antti Karppinem a realizat un tutorial prin care îți arată ce și cum trebuie să faci.

Ia o perie întunecată și definește-ți mai bine ochii, nasul și gura. Apoi, netezește pielea utilizând Mixer Brush Tool și setează Wet la 50%. Adaugă mai multe nuanțe caracteristice faciale, pune și sprâncene, iar, la final, renunță la saturația fotografiei și răcește tonurile nuanțelor.

Mai în glumă, mai în serios, dacă vrei să ai cu adevărat niște fotografii memorabile cu membrii familiei, nu te zgârci și scoate mai mulți bani din buzunar.