10 ian. 2018 | 16:30

Cum descarci orice poză de pe internet, cu un click, în JPEG

TUTORIALE
Cum descarci orice poză de pe internet, cu un click, în JPEG

Dacă ți-a pus vreodată întrebarea cum descarci orice poză de pe internet, s-ar putea să fi fost uimit de faptul că soluția este un pic mai dificilă decât ai crede.

Cu toții petrecem foarte mult timp pe internet. Rețelele de socializare ne consumă surprinzător de mult timp și ne aflăm într-o competiție constantă pentru a crea postări mai atrăgătoare, mai ghidușe sau încărcate de semnificație. În acest scop, dacă nu te rezumi la un citat filozofic, o glumă sau o memă gata făcută, ai nevoie de una sau mai multe poze. Tot de poze ai nevoie dacă lucrezi la un proiect, un articol, o postare pe blog sau orice alt tip de material în format digital. Și dacă editezi un clip video, o poză inspirată s-ar putea să-ți fie utilă pentru a face tranziția între cadre.

Pe internet, este foarte ușor să găsești poze. Nu toate sunt însă în formate prietenoase pentru a fi folosite în alte contexte. Webp este un tip de imagine care nu este suportată de prea multe aplicații, în afară de site-uri web. De asemenea, s-ar putea să găsești o imagine pe un site, doar pentru a-ți da seama că a fost dezactivat click dreapta pe acea pagină și nu ai posibilitatea să optezi pentru Save Picture As. Am întâlnit și pagini web de pe care am putut să descarc ceea ce părea a fi un JPEG, dar fișierul respectiv nu putea fi deschis cu nimic.

O soluție mai simplă pentru toate aceste scenarii este o extensie de Chrome intitulată sugestiv Save Image as JPEG. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Chrome WebStore folosind acest link. Nu necesită configurarea niciunui parametru de funcționare și îndeplinește un singur scop. După instalare, când vei face click dreapta pe orice imagine de pe internet, vei avea o opțiune suplimentară intitulată Save Image as JPEG. Definește-ți destinația pentru noul fișier, iar după câteva secunde se va fi descărcat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele