18 iun. 2018 | 11:39

Fortnite pe Xbox One X și Nintendo Switch: pe ce consolă merită să-l joci

VIDEO ACTUALITATE

Fornite a devenit un fenomen cultural în mai puțin de un an, cu peste 100 de milioane de jucători. Pentru că vorbim de un titlu cross-platform, rămâne doar să te decizi pe ce vrei să-l joci.

Fortnite este cel mai popular joc la ora actuală și, după doar un an de la lansarea oficială, unul dintre cele mai profitabile. O parte din popularitatea sa se datorează faptului că îl poți juca pe aproape orice consolă, smartphone sau PC. Momentan, doar posesorii de iPhone îl pot juca pe mobie, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până va ajunge și pe Android.

În urmă cu aproximativ o săptămână, s-a lansat Fortnite pentru Nintendo Switch, iar respectiva variantă a fost descărcată de câteva milioane de utilizatori în primele 24 de ore de disponibilitate. Având în vedere că Switch nu a fost niciodată menit să concureze de la egal la egal cu PlayStation 4 Pro sau Xbox One X, este interesant de văzut o comparație versiunile multiple ale Fortnite.

Comparația a fost făcută de cei de la Digital Foundry și durează aproximativ 11 minute. Dacă te gândeai să te joci Fortnite în deplasare, pe tren sau în mașină, este important de reținut că Ninteno Switch s-ar putea să fie cea mai bună variantă. Nu de alta, dar dacă îți dorești să faci performanță, este puțin probabil să-ți iasă cu ajutorul unui iPhone și a unor controale virtuale afișate pe un panou sensibil la atingere.

În privința diferențelor grafice, versiunea de Nintendo Switch a jocului Fortnite rulează la rezoluție Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă în momentul în care consola este în dock, conectată la TV. În deplasare, vei fi limitat la o rezoluție 720p.

Având însă în vedere că ecranul este atât de mic, rezoluția mai mică nu prea îți afectează experiența. Pe Xbox One X se joacă la 60 de cadre pe secundă, umbrele sunt mai detaliate, iar distanța la care vezi detalii în zare este semnificativ mai mare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele