Fortnite depășește toate pragurile de popularitate și anunță un campionat

Fortnite depășește toate pragurile de popularitate și anunță un campionat

Fortnite este cel mai popular joc al momentului, iar dovezile sunt incontestabile. Cei de la Epic Games au făcut o treabă foarte bună cu acest joc, iar PlayerUnknown`s Battleground devine din ce în ce mai irelevant.

A trecut un an de la lansarea celui mai nou titlu de la Epic Games. Fortnite este un joc de tip Battle Royale care s-a aflat timp de câțiva ani într-un proces de dezvoltare și finisare. Rezultatul final este însă unul spectaculos, incredibil de bine pus la punct și cu potențial de viciu. În contextul în care creația cross-platform poate fi experimentată gratuit, este incredibil faptul că generează un profit atât de mare pentru dezvoltator.

Dincolo de bani, se află însă o bază de date de jucători care concurează orice alt joc din ultimul deceniu. Puțini dezvoltatori se pot număra printre cei care au lansat vreodată un titlu cu 125 de milioane de gameri în spate pe întregul mapamond în mai puțin de un an de la lansare.

Fortnite s-a lansat în iulie 2017, ca un shooter tradițional, mai apropiat de Overwatch, decât de PlayerUnknown`s Battlegrounds. În septembrie 2017 a fost introdus modul de joc Battle Royale care, între timp, a devenit vital pentru succesul la scară largă al jocului. Ultima statistică făcută publică de dezvoltatori a fost că în luna ianuarie a acestui an fusese descărcat de 45 de milioane de ori.

Între timp, jocul a ajuns să fie disponibil pe mai multe platforme, inclusiv iOS. La începutul acestei săptămâni, a fost anunțată compatibilitatea cu Nintendo Switch. În următoarele luni, ar trebui să ajungă și pe Android, dar nu există o promisiune exactă pe marginea acestui subiect.

Pentru a celebra cei 125 de milioane de jucători, creatori Fortnite au dezvăluit că în 2019 va avea loc primul campionat mondial creat în jurul îndrăgitului shooter. Respectivul eveniment nu are o dată exactă de lansare, dar valoarea totală a premiilor va fi de 100 de milioane de dolari. Pe mai multe detalii pe marginea Fortnite World Cup vor fi anunțat în următoarele săptămâni.

Citește și: