06 aug. 2018 | 16:52

De ce Fortnite pentru Android nu va fi disponibil în Google Play

ACTUALITATE
De ce Fortnite pentru Android nu va fi disponibil în Google Play

Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri disponibile momentan, nu va ajunge în Google Play pentru telefoanele cu Android, iar creatorii au și o explicație pentru asta.

Cei de la Epic Games au anunțat că nu vor distribui jocul Fortnite prin intermediul platformei Play Store. Aceștia se vor baza pe site-ul oficial al companiei ca mediu de distribuție. Veștile oficiale confirmă zvonurile care anunțau dorința dezvoltatorilor de a evita platforma Google.

Tim Sweeney, CEO-ul companiei, spune că motivația este una dublă. Primul dintre motive este faptul că Epic vrea să aibă o relație directă cu clienții săi: ”vrem ca relația noastră cu clienții să fie una directă pe toate platformele unde e posibil”, a declarat Sweeney pentru The Verge.

„Partea cea mai bună despre internet e că un astfel de lucru e posibil, acum că magazinele fizice și intermediarii nu mai sunt necesari”, a adăugat acesta.

Cel de-al doilea motiv, care s-ar putea să fie de fapt cel principal, este că Epic Games vor mai mulți bani. Compania nu vrea să le dea celor de la Google 30% din câștiguri. „Procentajul de 30% din câștiguri este imens, având în vedere că din cei 70% ai dezvoltatorului, acesta trebuie să acopere toate costurile de dezvoltare, operare și suport pentru joc”, a mai declarat Tim Sweeney.

În plus, în cazul unei platforme open-source, ca Android, procentajul e extrem de disproporționat, prin prisma lucrurilor pe care le are Google de făcut.

Fortnite a reușit să adune 15 milioane de dolari în doar trei săptămâni de la lansarea pentru iPhone. E foarte probabil ca și varianta pe Android să aibă un succes similar, iar Sweeney nu s-a sfiit să-și arate încrederea în această idee.